HZS bo ob podpori Madžarske in Južne Koreje vložila kandidaturo za izvedbo svetovnega prvenstva 2020

Prva majska nedelja je prinesla konec svetovnega prvenstva druge kakovostne skupine, Slovenija pa si je z najvišjo zmago na prvenstvu, 9 : 0 nad Litvo, zagotovila obstanek v drugoligaški druščini. Po prvenstvu sta vtise zbirala naša reporterja v Nursultanu Boštjan Janežič in Marko Pangerc.

Ivo Jan, selektor: “Na zadnjih dveh tekmah so fantje pokazali, iz kakšnega testa so. Po porazu proti Koreji je bilo vse zelo stresno, tiste tekme si nismo zaslužili izgubiti. Fantje so pokazali, da so res zelo dobra skupina, delali so drug za drugega.”

Ivo Jan, selektor: “Cilj je bil uvrstitev v skupino A. Vsi pa smo se zavedali, kako močna skupina je to. Na koncu so odločale malenkosti. Najbolj me boli tekma s Korejo. V nekaj minutah smo prejeli tri zadetke, ni se nam uspelo pobrati.”

Anže Kopitar, kapetan: “Na zadnjih dveh tekmah smo odigrali, kot bi morali, prej ne. Žal je bilo to prepozno. Poznalo se nam je, da manjka kar nekaj igralcev. Tekma s Korejo je bila zagotovo odločilna, vodili smo s 3 : 1.”

Anže Kopitar, kapetan: “Vsi se staramo. Enkrat bomo šli tudi starejši igralci in bodo mladi morali prevzeti. Jan Drozg je imel super prvenstvo. Če hočemo segati po višjih mestih, je dobro, da smo popolni, kar zdaj nismo bili. Naredili smo minimalen del, sezono je lepo končali z zmago, a vse skupaj ni ne vem kako sladko.”

Dejan Kontrec, generalni sekretar HZS: “Poletje bo naporno. Že na drugem svetovnem prvenstvu zapored smo imeli težave. Konec je bil sicer dober, a čaka nas kaj precej dela.”

Dejan Kontrec, generalni sekretar HZS: “Že večkrat sem omenjal, da bo treba narediti trdo menjavo generacij. V nekaj letih bomo jedro reprezentance morali zamenjati. To pomeni veliko dela za selektorje od članskih do mladinskih kategorij. Mlajši igralci letos še niso prevzeli odgovornosti, računam, da jo bodo prihodnje leto.”

Dejan Kontrec, generalni sekretar HZS: “Ivo Jan mi je že ob podpisu pogodbe dejal, da bi raje ostal v klubskem hokeju. Pri menjavi generacij pa potrebujemo profesionalnega selektorja, rad bi videl, da ta človek igralce spremlja skozi vse leto. Mislim, da je v tem hipu opravil, kar je lahko.”

Dejan Kontrec, generalni sekretar HZS: “S Stožicami bomo kandidirali za svetovno prvenstvo prihodnje leto. Govoril sem že s Korejci in Madžari, ki edini še lahko kandidirajo, a so dejali, da nas bodo podprli. Mislim, da bo svetovno prvenstvo prihodnje leto v Sloveniji.”

Boštjan Janežič, Marko Pangerc, Val 202