V dopoldanskih športnih minutah zberemo odzive po predzadnji tekmi slovenske hokejske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Kazahstanu, se posvetimo sklepnemu delu finala državnega prvenstva v dvoranskem nogometu in končnici v rokometnem.

Razigrani četrti napad in prvi zadetek kapetana Kopitarja

Tradicija zmag na svetovnih prvenstvih v medsebojnih dvobojih ostaja na slovenski strani, zmaga v boju za obstanek, predvsem pa za samozavest ob iskanju igre v prvih treh tekmah je bila izdatna tudi ob pomoči vratarja Luke Gračnarja, ki je obranil vseh 25 strelov, sploh v drugi tretjini so imeli Madžari svoje minute, Jan Drozg je dvema goloma dodal podajo, v četrti slovenski peterki se je med strelce vpisal še Miha Štebih, preostali trije strelci pa so bili Anže Kuralt, s svojim prvim golom kapetan Anže Kopitar in za konec še Andrej Hebar.

Andrej Hebar, napadalec: “Bilo nam je težko. Vzeli smo se skupaj. Ta garderoba diha kot eno. Vedno je. To nam je tudi dalo novih moči, da smo enostavno stopili skupaj in šli na glavo.”

Selektor Ivo Jan se je med prvenstvom znašel pod plazom kritik, spremembe so bile nujne. Proti Belorusiji je v vrata postavil Luko Gračnarja in dobil vratarja številka ena, včeraj pa je v prvem branilskem paru Sabahudinu Kovačeviču priključil Blaža Gregorca.

Ivo Jan, selektor: “Nekaj smo morali narediti, obneslo se je in to je najpomembneje.”

Četrti napad je bil razigran.

Ivo Jan, selektor: “Odlična reakcija četrtega napada. Še bolj pa je pomembno to, da smo bili zbrani v obrambi. Dodatek četrtega napada je bonus.”

Marko Pangerc, Val 202