V popoldanskem navalu na šport se preselimo na tekmo domačega nogometnega prvenstva med Celjem in Olimpijo ter postrežemo z odzivi po tretji tekmi slovenskih hokejistov na svetovnem prvenstvu v Nursultanu.

Kapetan Kopitar: Zdaj moramo dobiti obe tekmi v boju za obstanek

Belorusi so štirideset minut vodili z 1 : 0, na začetku zadnje tretjine je Robert Sabolič poskrbel za nekaj več optimizma, rezultat izenačil, a so do konca Belorusi dvakrat izkoristili nezbranost v slovenski vrsti, v prazna vrata pa je pred začetkom zadnje minute ploščico poslal Demkov. Cilji so se tudi uradno spremenili, v zadnjih dveh tekmah se bo igralo za obstanek.

Luka Gračnar, vratar: “Odločala je igra z igralcem več oz. manj. Pri zadnjih dveh zadetkih se je ploščica odbijala kot na marjanci, dvakrat točno tja, kamor ni bilo treba.”

Po tekmi je bilo med vrsticami čutiti nekaj več nervoze, tretji poraz ni prinesel kakšne oporne točke optimizma več.

Anže Kopitar, kapetan: “Zdaj moramo dobiti dve tekmi za obstanek, drugega scenarija ni. Zdaj se moramo pripraviti na to.”

Selektorju Ivu Janu zmanjkuje manevrskega prostora, že res, da so bili risi pred letom v Budimpešti v podobnem položaju. Prvi mož slovenske članske vrste bo moral do jutrišnje popoldanske tekme proti Madžarski vse moči usmeriti v psihološki dvig moštva.

Ivo Jan, selektor: “Položaj je izjemno težek. Po tretji ničli je koncentracijo težko ohranjati, a verjamem, da se bodo fantje zbrali in našli dodatno moč. Luka nas je do zadnjega držal v igri. Mislim, da morajo biti branilci bolj čvrsti pred golom. Če bomo to popravili, lahko premagamo naslednja dva nasprotnika.”

Kroga treh reprezentanc z enakim številom točk s preračunavanjem danih in prejetih golov si res ne želimo.

Marko Pangerc