V popoldanskem Navalu na šport bomo postregli z odzivi po drugi tekmi slovenske hokejske reprezentance na svetovnem prvenstvu drugega kakovstnega razreda proti Južni Koreji in pripravili uvod v večerno prvo polfinalno tekmo nogometne Lige prvakov.

Po drugem porazu Slovenije na svetovnem prvenstvu v Nursultanu se obeta boj za obstanek, ne za napredovanje

Tekme se med seboj razlikujejo – porazi tudi. Včeraj se je slovenska vrsta proti Kazahstanu vračala po slabi uvodni tretjini, tokrat pa je zapravila vodstvo s 3 : 1 po prvem delu, Južna Koreja je že res igrala disciplinirano, a ni bila na ravni Slovenije, razmerje strelov 44 : 24. Risi so si z nezbrano igro v svoji tretjini sami skopali luknjo. V dveh minutah in pol sredi druge tretjine so bili usodni trije prejeti goli.

Ivo Jan, selektor: “Navsezadnje je obramba tista, ki na tekmah po navadi zmaguje. Za to sem odgovoren jaz. Prevzemam to odgovornost, a turnirja še ni konec, imamo še tri tekme in treba se je pripraviti na naslednjo.”

Samozavest na turnirjih prihaja z zmagami, vse preveč lagodno je na rise vplivalo vodstvo s 3 : 1.

Ivo Jan: “V primerjavi s prvo tretjino v nadaljevanju tekme nismo imeli igralca pred golom, da bi zakrival vratarja pri strelih. Vratar je strele videl, in če je tako, so vsi vratarji danes tako dobri, da to lahko obranijo.”

Ivo Jan: “Prva in zadnja tretjina sta bili dobri. V drugi smo prejeli tri zadetke. Morda nas je malce zmedel njihov drugi gol, mislili smo, da bi morala biti visoka palica, a sodnik ni piskal. Ni kaj, dvignilo jim je samozavest, začeli smo paničariti.”

Po dveh ničlah je napredovanje v elito potisnjeno na stranski tir. Najprej si bo treba zagotoviti beg z dna lestvice – Belorusija, Madžarska in Litva pa so še tekmice.

Ivo Jan: “Upanje umre zadnje. Marsikaj se še lahko zgodi. Trenutno je prioriteta, da poiščemo rešitve za težave, ki jih imamo v obrambi.”

Anže Kopitar je bil danes na ledeni ploskvi skoraj polovico igralnega časa – dobrih 27 minut, skupno pa sta bili udarni peterki izmenjaje vseskozi v igri, a nagrade v obliki gola ni bilo.

Blaž Gregorc, branilec: “Dobili smo poceni gole, nato se nismo vrnili. Moramo ostati pozitivni.”

Marko Pangerc