V Kopru so ob semedelski promenadi uredili park, ki ponuja, svežo, privlačno podobo. Z intenzivno ozelenitvijo preglasi okoliške zgradbe, v svoji osnovi pa združuje elemente mestne plaže in sodobnega mestnega parka. Tako so v okviru Evropskih skladov in trajnostnega urbanega razvoja s pomočjo mehanizma celostnih teritorialnih naložb, v mestu pridobili tudi športno rekreativne površine, ki v marsičem presegajo ustaljeno krajinsko arhitekturo. Več je Borisu Žgajnarju povedala Marina Jelen iz urada župana na Mestni občini Koper.

Pred in med poletno sezono je torej možnosti za dodatne vsebine v novem, obmorskem parku dovolj. Če ga boste obiskali, pa še tale nasvet. Posebno doživetje park ponuja zvečer, ko se v njem prižgejo luči in ustvarijo izjemen ambient. Projekt nastaja v okviru trajnostnega urbanega razvoja, sofinancirala pa ga je tudi Republika Slovenija in Evropska unija.

Gradnja urbanega parka v Slovenj Gradcu

V Slovenj Gradcu se pripravljajo na gradnjo urbanega parka in bazenskega kompleksa z wellnessom. Tako bo v okviru Evropskih skladov in trajnostnega urbanega razvoja s pomočjo mehanizma celostnih teritorialnih naložb, mesto pridobilo športno rekreativne površine in objekte, ki v marsičem predstavljajo novost in hkrati tudi presežek v slovenskem merilu. Več je Borisu Žgajnarju povedal vodja projekta na Mestni občini Slovenj Gradec, Marko Zanoškar.

Takšen je torej načrt za izgradnjo urbanega parka, ki bo, kot dodaja vodja projekta na Mestni občini Slovenj Gradec, Marko Zanoškar, predstavljal izjemno pridobitev za mesto. Projekt nastaja v okviru trajnostnega urbanega razvoja, sofinancirala pa ga je tudi Republika Slovenija in Evropska unija. Prihodnjo sredo preverimo katerih novosti se že veselijo v Kopru.

Boris Žgajnar