Knjiga Neskončni Leonardo je izšla v izjemno omejeni nakladi – v svetovnem merilu v 5000 izvodih, v slovenščini je bilo izdelanih kar desetina vseh knjig – 500. Vsaka knjiga je unikat, ker je postopek izdelave enak kot pred 500 leti. En izvod je stal 3.300 evrov, vsi so bili razprodani že v predprodaji. Ko takšno knjigo držiš v rokah, razumeš, zakaj je tako dragocena. Več kot 400 strani izjemnih skic, slik, zapisov renesančnega uma Leonarda da vincija, pospremljenih z odličnimi teksti in raziskavami prof. Alessandra Vezzosija zamaje knjižno polico, saj knjiga tehta kar devet kilogramov. Knjigo je skoraj greh prelistati z golimi rokami, zato poleg edicije pridejo tudi bombažne rokavice in kovanec ter certifikat kakovosti. Knjigo v slovenščini je izdala založba Mladinska knjiga, zadolžen za to je bil Tine Logar.

Knjiga Neskončni Leonardo je izšla v izjemno omejeni nakladi - v svetovnem merilu v 5000 izvodih, v slovenščini 500 izvodov. Vsaka knjiga je unikat, ker je postopek izdelave enak kot pred 500 leti

Knjiga Neskončni Leonardo je izšla v izjemno omejeni nakladi – v svetovnem merilu v 5000 izvodih, v slovenščini je bilo izdelanih kar desetina vseh knjig – 500. Vsaka knjiga je unikat, ker je postopek izdelave enak kot pred 500 leti. En izvod je stal 3.300 evrov, vsi so bili razprodani že v predprodaji. Ko takšno knjigo držiš v rokah, razumeš, zakaj je tako dragocena. Več kot 400 strani izjemnih skic, slik, zapisov renesančnega uma Leonarda da vincija, pospremljenih z odličnimi teksti in raziskavami prof. Alessandra Vezzosija zamaje knjižno polico, saj knjiga tehta kar devet kilogramov. Knjigo je skoraj greh prelistati z golimi rokami, zato poleg edicije pridejo tudi bombažne rokavice in kovanec ter certifikat kakovosti.

Maja Stepančič