Slovenska hokejska reprezentanca v kazahstanskem NurSultanu lovi uvrstitev v elitni razred svetovnega hokeja na svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda. Pred prvenstvom se je z Barys Arene javil Boštjan Janežič.

Slovenska hokejska reprezentanca z Anžetom Kopitarjem na čelu v Nursultanu začenja lov na elito

Slovenska hokejska reprezentanca bo v Nursultanu, prestolnici Kazahstana, lovila povratek med elito svetovnega hokeja, kjer je nazadnje igrala v Parizu pred dvema letoma. Varovanci Iva Jana so po 12 letih v drugi kakovostni skupini močnejši tudi za Anžeta Kopitarja, ki dres z risom na prsih sicer znova nosi po jeseni 2016. Takrat je v Minsku pomagal pri uvrstitvi Slovenije na olimpijske igre v Pjongčangu.

Barys Arena je bila dan pred tekmo med Kazahstanom in Slovenijo že razprodana. Za domačo reprezentanco bo navijalo skoraj 12.000 gledalcev.

Pred začetkom prvenstva, za Slovenijo se začne v ponedeljek ob 16. uri, se je iz čudovitega objekta Barys Astana v Nedeljsko športno popoldne javil naš reporter Boštjan Janežič. Poleg misli Anžeta Kopitarja in prvega vratarja Matije Pintariča je v domovino posredoval še mnogo zanimivih informacij.

Matija Pintarič: “Kazahstanci nas bodo ob bučni podpori morali napasti. To pa je samo voda na naš mlin. Ko jih bomo presenetili nazaj, ko jih bomo malo prestrašili in utišali dvorano, bo ves pritisk na njih.”

Slovenija bo uvrstitev med elito iskala proti Kazahstanu, Južni Koreju, Belorusiji, Madžarski in Litvi. V skupino A vodita prvi dve mesti na koncu turnirja.

Boštjan Janežič