Interval

Interval – 26: Premierni, Koncertni in Rock

Up 'N Downs ... koncerti ... Plužni filozofi

rsz_und_4_foto_Matej Verbuč
foto: Matej Verbuč

Premierni Interval: skladba Pozdrav iz Mozirja z novega albuma Vse kar si pozabil II, ki ga bo mozirska skupina Up N’ Downs v četrtek, 25. aprila, koncertno premierno predstavila v kavarni ljubljanske Drame.
Rockovska skupina iz Mozirja Up N’ Downs že od leta 2009 osvaja tako male kot velike odre. Leta 2015 so na legendarni 49. Gitarijadi v Zaječarju postali zmagovalci po izboru občinstva. Večletni trud, vztrajnost in zaupanje v svojo lastno glasbo so leta 2016 spodbudili izid prvega studijskega albuma ”Vse, kar sem pozabil”. Prvenec je del projekta Vse, kar sem pozabil, ki so si ga zamislili kot trilogijo. Tudi drugi del so posneli v studiu Ork v Jevnici s producentom Robertom Likarjem. Nekdanji član skupin Niet in The Drinkers je pred kratkim tudi postal član skupine Up N’ downs, v kateri ustvarjajo pevec Erik Zavolovšek, kitarist David Zavolovšek, klaviaturistka Lucija Hrastnik, basist Andraž Stropnik in bobnar Martin Oblak.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje.
V Koncertnem Intervalu boste slišali tudi, kaj se bo dogajalo v sklepnih dneh 20. Ortofesta v Ljubljani in kakšen bo 23. rock fest  Jürjevo je v klubu Jama v Svetem Juriju ob Ščavnici.

̶Interval Rocka: Plužni filozofi s prvencem ”Vrnitev v neznano”.
Plužni filozofi so avtorsko glasbo začeli ustvarjati leta 2009, decembra 2018 pa so izdali prvenec Vrnitev neznano.
Skupina nima jasno opredeljenih vzornikov, temveč svoje vplive išče v posameznih trenutkih, od pop izvajalcev in jazzovskih pevcev do hrupnih punkerjev in predstavnikov neodvisne glasbene scene.
Ustanovni člani skupine so basist Ivo Dovič, kitarist Aljoša Dornik in bobnar Matija Kočevar (bobni). Plužni filozofi so zasedbo konec leta 2018 osvežili. Pridružila se ji je nova pevka Mateja Zupančič.