Ime meseca

Ime aprila je Tadej Kobal

18-letni dijak, ki je v vasi Slap s 400 prebivalci poskrbel, da so po 100 letih spet dobili knjižnico; ta je postala osrednji prostor druženja na vasi

Iz knjižnice
Tadej Kobal
foto: Osebni arhiv

Ime meseca je postal Tadej Kobal, 18-letni dijak in prostovoljec, ki je v Slapu blizu Vipave pomagal ustanoviti knjižnico. V vasi s 400 prebivalci je bila knjižnica prvotno namenjena otrokom, a ker nimajo prostora za druženje se je izkazalo, da so prostor za srečevanje zelo pogrešali tudi odrasli.

“Najprej smo izobesili plakat po vasi in zapisali, da zbiramo knjige. Obrnili smo se tudi na slovenske založbe, večino knjig nam podarijo posamezniki in sovaščani. Zelo smo veseli, saj knjige še prihajajo.

KANDIDATI SO ŠE BILI:

Alex Cisar, mladi biatlonec, letošnji dvakratni mladinski svetovni prvak, ki je na tekmi za slovenski pokal svojo palico podal sotekmovalcu, sam pa se vrnil po njegovo, ki mu jo je po nesreči pohodil.

Anamarija Kejžar iz doma za starejše občane Petra Uzarja v Tržiču, koproducentka filma Ne pozabi name, ki pripoveduje o ljudeh z demenco.

Marjan Pipenbaher, glavni projektant mostu na polotok Pelješac, ki je za inovativne projektantske rešitve v zvezi s tem mostom prejel priznanje Inženirske zbornice Slovenije za inovativnost.

Jana Kus Veenvliet, biologinja, ki v Zavodu Symbiossis pozornost namenja predvsem preprečevanju širjenja tujerodnih invazivnih vrst v okolju.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.