Carlos Yoder je Argentinec in Slovenec, nikakor pa ne argentinski Slovenec, za kar ga pogosto označijo. V kratkih rokavih je k nam prišel sredi polarne zime leta 2002 in tukaj ostal. Do danes je že v veliki meri izselil Argentino iz sebe, saj ne je mesa, ne mara nogometa in se zmrduje nad tangom. Čeprav je glasbenik, celo multiinstumentalist. In tudi drugace je multi: sam sebi pravi še tehnologist, učitelj, podkaster, intelektualec, lektor, feminist in večni ucenec. Dodajamo le še, da je predsednik Ukulele kluba Slovenije.

Carlos Yoder je Argentinec in Slovenec, nikakor pa ne argentinski Slovenec. Sebe opiše še kot glasbenika, tehnologista, podkasterja, feminista in večnega učenca

Po več kot ducat letih od začetka Evrope, osebno! gostimo gosta, ki je sam napisal napoved za oddajo, do katere boste prišli s klikom na gumb.

“Moje ime je Carlos Yoder, ampak vsi, ki me poznajo me kličejo Carlitos. Sem argentinec, slovenec, glasbenik, vegetarijanec, tehnologist, učitelj, podkaster, intelektualec, lektor, feminist, in večni učenec. Igram klavir, ukulele, indijske table, mrdangam, kanjiro, in preveč drugih tolkal, delam iz 2011 za največjo mednarodno društvo etnomuzikologov, in lahko debatiram ure in ure o velikem globokem pomenu Vojne zvezd. In ne plešem tanga, ne igram nogometa, in ne pijem vina ali jem mesa. Skratka, sam še en tipičen argentinec”

O svoji tipični “argentinskosti” dodaja, da se morda leta 2002 ni on izselil iz Argentine, ampak so ga vrgli ven.

 

Tadej Košmrlj