Študent – veš, kaj ješ?

Iniciativa Zveze potrošnikov Slovenije skuša v okviru programa Ministrstva za zdravje “Dober tek Slovenija”, študente spodbuditi k bolj zdravemu prehranjevanju

foto: JerzyGorecki / pixabay

V prvi vrsti so za nezdravo prehranjevanje krivi študenti sami, vendar jim ponudniki študentske prehrane z zelo omejeno ponudbo zdravih obrokov ne gredo na roke. Program Zveze potrošnikov Slovenije Veš kaj ješ? na eni strani poučuje študente o zdravi prehrani in spodbuja lastnoročno kuhanje, na drugi pa ponudnike študentske prehrane izobražuje o bolj zdravem načinu priprave hrane.

“Študenti se zavedajo, da na meniju zdrave izbire so, vendar po njih posegajo premalokrat. Predvsem zato, ker ponudba ni tako pestra in privlačna, kot pri nezdravi prehrani.” Anja Zupan, ZPS

Boljši in vseeno okusen način priprave hrane je v našem prostoru že na voljo.

“V azijskih in mehiških restavracijah zdrave postopke priprave hrane narekuje že tradicionalna kuhinja, obrok je okusen tudi če pred vas ne postavijo dunajskega zrezka.”Urška Erklavec, Mladinska zveza Brez izgovora