27. in 28. aprila bo Maribor prizorišče največjih in najprestižnejših tekmovanj v svetu gorskega kolesarstva – gostil bo namreč otvoritvena tekmovanja serije svetovnega pokala z letnico 2019. O organizaciji take prireditve, ki privabi do deset tisoč obiskovalcev na dan, udeleži pa se je približno 700 tekmovalcev s člani svojih ekip, sanja vsako evropsko in svetovno gorskokolesarsko središče. Organizatorjem na Pohorju je uspelo – točno dvajset let po prvem tekmovanju najvišje ravni na pohorskih strminah se karavana vrača domov. Ponovno srečanje opisujejo organizatorji, tekmovalci, največji zvezdniki tega športa in navijači.

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se letos začenja s tekmo v spustu v Mariboru. Največji zvezdniki so nad prizoriščem navdušeni

27. in 28. aprila bo Maribor prizorišče največjih in najprestižnejših tekmovanj v svetu gorskega kolesarstva – gostil bo namreč otvoritvena tekmovanja serije svetovnega pokala z letnico 2019. O organizaciji take prireditve, ki privabi do deset tisoč obiskovalcev na dan, udeleži pa se je približno 700 tekmovalcev s člani svojih ekip, sanja vsako evropsko in svetovno gorskokolesarsko središče. Organizatorjem na Pohorju je uspelo – točno dvajset let po prvem tekmovanju najvišje ravni na pohorskih strminah se karavana vrača domov.

“Samo v Mariboru je tekmovališče tako blizu mesta, tekmovalci in ekipe so zato navdušeni, pravijo da gre za rock’n’roll festival.” – Iztok Kvas, organizator

Pod pohorskimi strminami sta se Aleš Smrekar in Miha Šalehar se o tej posebni tekmi pogovorila z organizatorji, tekmovalci, največji zvezdniki tega športa in navijači.

Foto: Galij Vračun

Aleš Smrekar, Miha Šalehar