Čilenska pisateljica Lola Larra in čilenski ilustrator Vicente Reinamontes sta avtorja prve skupne knjige A sud dell' Alameda, Jug Alamede, ki je bila predstavljena na letošnjem 56.bolonjskem knjižnem sejmu za otroško in mladinsko literaturo. Gre za dve zgodbi in dva pogleda na študentsko gibanja leta 2006, ko so mladi zahtevali enake možnosti študija za vse, neglede na socialne razlike. Demonstracije, ki so se nadaljeval še v letu 2011 in 2013, so nekaj let kasneje dosegle svoj namen.

Lola Larra in Vicente Reinamontes sta bila tudi nominirana za Andersenovo nagrado 2019

Čilenca, pisateljica Lola Larra in ilustrator Vicente Reinamontes sta na Bolonjskem knjižnem sejmu za otroško in mladinsko literaturo predstavila svoj prvi skupni knjižni projekt Jug Alamede, zgodbo o študentskih protestih leta 2006 in leta 2011 v Čilu. Lola Larra in Vicente Reinamontes sta bila tudi nominirana za Andersenovo nagrado 2019.

Lola Larra: “V knjigi sem želela predvsem poudariti, kako pogumni so bili ti mladi ljudje in kako pomembno je bilo to gibanje za Čile.  Zelo bi bila vesela, če bi bila najina zgodba prevedena v čim več jezikov. Želiva, da se mladi zavedajo svoje moči in dobijo priložnost, da spremenijo stanje stvari.”

Nina Zagoričnik