Slovenska pevka in harfistka Raiven je svoj prvenec z naslovom Magenta po Emi nasledila z minialbumom, ki ga je poimenovala REM. Pravi, da ima ta za razliko od prvenca koncept. Na njem najdemo tudi skladbo Širni ocean.

Slovenska pevka predstavlja skladbo z novega minialbuma REM

Slovenska pevka in harfistka Raiven je svoj prvenec z naslovom Magenta po Emi nasledila z minialbumom, ki ga je poimenovala REM. Pravi, da ima ta v primerjavi s prvim koncept.

"REM je faza spanja, v kateri sanjamo. Veliko in intenzivno sanjam, sanje si tudi zapomnim." 

REM je nastajal v Londonu v družbi mlade umetnice July Jones: "Pisala mi je že po mojem prvem nastopu na Emi. Lani poleti sem začutila, da je čas, da grem in zamenjam ekipo. Bilo je težko, ker sem jo imela rada, a potrebovala sem drugačen način dela in nekoga, ki ima več časa za moj projekt."

Širni ocean, Kralj Babilona, 13, Ledenik in KAOS so nove skladbe. Vse so napisane v slovenskem jeziku.

"Žal mi je, da nisem pisala v angleščini. Trenuten slovenski trg ni za mojo glasbo, zato se spogledujem s tujino. Želela bi si razširiti obzorja. Skladbe, ki sledijo, bodo sigurno v angleščini."

Skladba Širni ocean je njena najljubša skladba: "Je prva, pri kateri sem bila resnično vpeta v delovni proces. Ko sem jo posnela, sem tudi bolj vedela, v katero smer želim naprej. Skladba je sicer depresivna, v besedilu ni velikega upanja, a v resnici sem bolj pozitivna."

"Na Emo sem se prijavila s skladbo Kaos, ker je najbolj vizualen komad. Ne moreš ga samo poslušati, moraš ga tudi gledati. Oder Eme se mi je zdel primeren zanj."

Raiven čez poletje načrtuje nastope na festivalih, jeseni novo glasbo: "Celega albuma se ne izplača delati, z enim samim komadom pa ne morem predstaviti zgodbe. V začetku novega leta si želim izdati nov minialbum." 

Neja Jerant