John Amaechi je organizacijski psiholog, ki poudarja, da je za uspeh treba plačati ceno in da je ključ do izjemnosti v majhnih, vsakdanjih odločitvah. Česa ga šport ni naučil, kako v podjetjih razviti dobre ekipe in kako se motivira, ko ima slab dan?

John Amaechi je igral v ligi NBA, a ga to ne navdušuje tako kot to, da lahko pomaga organizacijam in posameznikom doseči svoje zmogljivosti

John Amaechi je organizacijski psiholog, ki poudarja, da je za uspeh treba plačati ceno in da je ključ do izjemnosti v majhnih, vsakdanjih odločitvah. Svoji karieri v ligi NBA ne prepisuje večje veljave, saj je bila košarka le ena stopnica v karieri.

“Moram priznati, da nisem zagovornik ideje, da se v športu lahko naučite veliko stvari za življenje. Mislim, da nas sodelovanje z drugimi v športu lahko veliko nauči, šport sam pa ne.”

Šefi mislijo, da so briljantni in da so takšni tudi tisti, ki so jim podobni. To je naravnost noro, pravi naš gost, ki dodaja, da je raznovrstnost zahtevnejša, kot se zdi na prvi pogled. Raznovrstnosti se ne da zapovedati.

“Čudež se zgodi, ko ustvarite okolje, ki je tako psihološko varno, da ko nekdo pride v vašo ekipo, ve, da je njegov glas slišan in cenjen. In ve, da lahko izrazi svoje nestrinjanje. Ker le tako lahko ekipa napreduje.”

Finančni komentar je prispeval Matej Justin iz borznoposredniške družbe Ilirika:

Anja Hlača Ferjančič