Videofestival Narave 16 predstavlja video dela, ki temeljijo na podobah narave, zaznamujejo pa ga tudi ljudje in njihove narave. Letošnji 16. Videofestival Narave bo od 9. do 12. aprila v Bežigrajski galeriji 2 predstavil video dela avtorjev in avtoric različnih generacij.
Premiera novega plesnega performansa plesalca, plesnega pedagoga in koreografa Igorja Sviderskega "Ne bom več hodil tu", 1.del bo v Galeriji Alkatraz v AKC Metelkova mesto v Ljubljani.

Videofestival v Bežigrajski galeriji 2, plesalec Igor Sviderski s premiero performansa

Videofestival Narave 16 nadaljuje tradicijo Bežigrajskih galerij iz začetka 80-ih let prejšnjega stoletja s predstavljanjem novih medijev na različnih dogodkih. Več kot dvesto videodel umetnic in umetnikov iz osemindvajsetih držav so od leta 2002 predstavili Videofestivali Narave, ki jih poleg podob narave zaznamujejo tudi ljudje in njihove narave. Letošnji 16. Videofestival Narave bo od 9. do 12. aprila v Bežigrajski galeriji 2 predstavil izbor del avtorjev in avtoric različnih generacij.

Igor Sviderski je s svojim ustvarjalnim in pedagoškim delom na področju sodobnega plesa in uprizoritvenih umetnosti prisoten na domači sceni vse od leta 1989, ko je prvič nastopil v predstavi Odisejev povratnik koreografinje Ksenije Hribar. Od takrat poleg lastnega koreografskega dela kot plesalec, performer in koreograf sodeluje s številnimi domačimi in tujimi plesnimi in gledališkimi ustvarjalci na področju plesa, gledališča in performansa.

V Galeriji Alkatraz v AKC Metelkova mesto v Ljubljani bo premiera novega plesnega performansa Igorja Sviderskega Ne bom več hodil tu, 1. del. Performans je uvodni del projekta – avtorske trilogije v letu 2019.

”Gre za obeležitev jubilejne, 30-letnice ustvarjanja na področju sodobnega plesa in performansa doma in v tujini,” pravi Igor Sviderski.

 

Jolanda Fele