Interval

Interval – 23: Premierni, Koncertni in Kreativni

Bataljon ... koncerti ... Inmate s 3. albumom Anarthas

Premierni: V pekel in To je vse res – skladbi z Maxi Singla – Vstaja ! pomurske skupine Bataljon
Pomurska skupina Bataljon, ki jo je je leta 2008 ustanovil Tomi Šoštarič – Shurda, je rock band s pridihom alternative, punka, bluesa, hard rocka in še česa.
Marca 2011 je Bataljon izdal svoj debitantski album. Sledili so koncerti … snovanje novih avtorskih skladb … in tudi menjava članov zasedbe. Septembra 2013 je Bataljon izdal drugi album z naslovom Vintage. Znova so sledili koncerti … snovanje novih avtorskih skladb … in spet tudi menjava članov zasedbe.
Bataljon, ki ga zdaj sestavljajo Tomi Šoštarič – Shurda (bas, vokal), Edita Vodan Šoštarič – Ditka (vokal, tamburin, klaviature), Sašo Šrajner (kitara), Erik Toplak (kitara), Tjan Šoštarič (bobni, vokal), je v začetku leta 2019 zasnoval nov avtorski izdelek – Maxi single in posnel nove skladbe pri Peru Ošlaju, ki je tudi producent novega materiala. Na novem nosilcu zvoka je diskografija Bataljona, videospoti in štiri nove skladbe. Nov avtorski izdelek, ki so ga pred kratkim izdali v digitalnem formatu – na ključku USB, so poimenovali Vstaja !.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje

Kreativni Interval: velenjska skupina Inmate s tretjim albumom Anarthas.
Petčlanski metal bend Inmate iz Velenja, ki deluje in ustvarja od leta 2005, je znan po svoji odločni drži in nepopustljivem vztrajanju na odru in zunaj njega. Močne kitare, udarna ritemska sekcija in energičen vokalist mu z vsakim koncertom širijo poslušalstvo in ga uvrščajo med moderne new age metalske skupine.
Skupina Inmate prisega na izredno dovršene odrske nastope. V 13-ih letih je nastopala na različnih prizoriščih, na številnih uglednih festivalih in samostojnih koncertih, doma in v tujini, in si delila oder z velikimi imeni glasbene scene.
Prvenec Free At Last, ki so ga izdali leta 2012, je doma in predvsem v tujini doživel pozitivne odzive recenzentov. Leta 2015 je sledil drugi album Tree Of Life, na prvem DVD projektu z naslovom XII pa je leta 2017 izšel dokumentarec o zgodovini zasedbe. 19. januarja pa so z albumom Anarthas odprli novo poglavje glasbene zgodbe Inmate.
V sedanji zasedbi delujejo: bobnar Jure Grudnik, kitarist David Vodopivec, basist Miha Oblišar, pevec Marko Duplišak in kitarist Andrej Bezjak.