Ime meseca

Ime marca sta Mirjam Hadalin Makuc in Adrijana Mavri

Vzgojiteljici v cerkljanskem vrtcu, ki sta skupaj z otroki pripravili “malo laufarijo”

hadalin makuc_mavri2pomanjsana
Mirjam Hadalin Makuc in Adrijana Mavri
foto: Osebni arhiv

Ime marca sta Mirjam Hadalin Makuc in Adrijana Mavri, vzgojiteljici v cerkljanskem vrtcu, ki sta skupaj z otroki pripravili “malo laufarijo” in tako popestrili letošnjo tradicionalno prireditev.

To je obtožnica cesarsko-kraljeve sodnije, ki pust obtoži za vse traparije: “Pust je kriv, de se je v Cerknem zgodilu velik slabga, ztu ga bomo v nedejle obtožil, de je kriv, pa nucal bomo bot, tako da bo vsega slabga konc in se bo lahko začel pomlad.

KANDIDATI SO BILI ŠE:

Tomo in Bojana Križnar, humanitarna delavca, ki sta skupaj z organizacijo Hope v sudanski Darfur poslala napravo za vrtanje vodnih vrtin.

Gala Alica Ostan Ožbolt, mlada članica organizacijskega odbora slovenskega dela svetovnega Podnebnega štrajka.

Robert Kranjec, smučarski skakalec, ki je letos v Planici končal svojo bogato športno pot in se upokojil kot letalec z največ poleti čez dvestotico.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.