Ime tedna je postal Robert Kranjec, smučarski skakalec in predvsem letalec, ki je letos v Planici končal svojo bogato športno pot. Dvakrat je osvojil mali kristalni globus v poletih, bil svetovni prvak, prvi Slovenec, ki je zmagal na letalnici bratov Gorišek in prvi Zemljan, ki je več kot 200-krat preletel 200 metrov. Še več, upokojil se je kot skakalec z največ poleti čez dvestotico.

Ime tedna je postal Robert Kranjec, smučarski skakalec in predvsem letalec, ki je letos v Planici končal svojo bogato športno pot

"Meni je šport zelo veliko dal, težko bi se kjer koli drugje toliko naučil, kot sem se skozi šport."

Robert Kranjec je dvakrat osvojil mali kristalni globus v poletih, bil svetovni prvak, prvi Slovenec, ki je zmagal na letalnici bratov Gorišek in prvi Zemljan, ki je več kot 200-krat preletel 200 metrov. Še več, upokojil se je kot skakalec z največ poleti čez dvestotico.

"Čez noč je prišlo. Zasitil sem se. Videl sem, da če še eno sezono vlečem naprej, se bom bolj mučil kot pa užival. Sem pa zelo rad treniral, ne bi pa rad nekaj počel na silo v življenju."

Kandidata sta bila še:

Jadran Lenarčič, direktor Inštituta Jožefa Stefana, ki je že 70 let osrednja slovenska znanstvena ustanova, kjer mednarodno priznani znanstveniki izvajajo vrhunske raziskave in razvijajo najsodobnejše tehnologije. Sodelujejo s številnimi uglednimi ustanovami po svetu, vpeti so v mednarodno izmenjavo, številni raziskovalni dosežki pa so bili deležni uglednih mednarodnih priznanj.

Martin Jezeršek, organizator odmevnega prvega Evropskega kongresa hrane, pod pokroviteljstvom katerega so v Slovenijo za štiri dni prišla svetovno znana gastronomska in kuharska imena, ki so jih navdušili izjemno ustvarjalno okolje, slovenska hrana ter drznost in ustvarjalnost vrhunskih slovenskih kuharjev. Vodilna tema vseh dogodkov je bil trajnostni pristop do hrane od vira do krožnika.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Boris Žgajnar