Ana Šerdoner je mlada Hrvatica, poliglotka in okoljevarstvenica, ki živi v Bruslju.

V sklepni epizodi Evrope posebno nam Gašper in Jaša, ki zasedata v Bruslju, predstavljata pravo Evropejko

26-letna Ana Šerdoner, prihaja s Hrvaške, študirala je v Ljubljani, Gradcu, Lillu in Utrechtu, zdaj pa živi in dela v eni izmed treh prestolnic Evropske unije, v Bruslju. Zase pravi, da je prava Evropejka, tako se tudi počuti. Komunicira največ v angleščini, sicer pa govori tudi slovensko, hrvaško, francosko in nemško.

Gašper Andrinek in Jaša Rajšek, ki te dni zasedata evropski parlament, sta se z njo pogovarjala tudi o tem, zakaj je trenutno najbolj kritična predvsem do tega, kako lokalni, nacionalni in evropski odločevalci obravnavajo okoljsko problematiko. Dela v norveški nevladni organizaciji, ki se ukvarja s to tematiko, njeno področje pa je industrija. “Pri tej stvari, gledam z obeh strani, posamezniki moramo biti ekološko osveščeni ter si prizadevati za boljše okolje. Seveda je treba pritiskati tudi na industrijo, da bo stremela k bolj ekološkim pristopom, a vendar se moramo zavedati, da je v industriji še vedno zaposlenih ogromno ljudi, ki morajo obdržati delovna mesta.

Sprejmljajte Gašperja in Jašo pod ključnikom #zasedata na vseh družabnih omrežjih, še posebej sta aktivna na Instagramu, kjer sta @caspersek in @najrajsek. Podrobne prispevke pa lahko poiščete tudi na MMC-ju.

Gašper Andrinek, Tadej Košmrlj