“No, končno pa smo le prišli do tega, da bi bila zelo potrebna športna redakcija. In tako se je 19. marca leta 1949 rodila športna redakcija, ki se je sestajala iz samo enega člana, to sem bil jaz, urednik in delavec,” tako je Slavko Tiran povzel rojstvo najstarejšega športnega uredništva v Sloveniji.

V sedemdesetih letih športa na Radiu Slovenija, sprva na Prvem programu, kasneje pretežno na Drugem oziroma Valu 202 nam je malokateri res pomemben dogodek ušel. Reporterji pa so sploh v prvih letih poročali tudi o dogodkih, ki niso bili povezani s športom.

Stane Urek je tako prenašal tudi Armrstrongov pristanek na luni. Tudi zaradi radijskih športnih legend iz preteklosti so nepozabni največji tekmovalni uspehi, njihovi nasledniki se trudimo delovati v isti smeri.

Prisluhnite oddaji V sredo ob 70-letnici športnega uredništva Radia Slovenija, ki sta jo pripravila Luka Petrič in Uroš Volk.

V sedemdesetih letih športa na Radiu Slovenija, sprva na Prvem programu, pozneje pretežno na Drugem oziroma Valu 202, nam je malokateri res pomemben dogodek ušel

No, končno pa smo le prišli do tega, da bi bilo zelo potrebno športno uredništvo. In tako se je 19. marca leta 1949 rodilo športno uredništvo, ki je imelo najprej samo enega člana, to sem bil jaz, urednik in delavec,” tako je Slavko Tiran povzel rojstvo najstarejšega športnega uredništva v Sloveniji.

S športnih dogodkov so na takratnem Radiu Ljubljana poročali tudi že veliko prej. Viktor Vodišek, ki je med drugim kot trener vodil prvo jugoslovansko hokejsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu in skupaj s Stankom Bloudkom razvijal šport na Slovenskem, je že leta 1929 prenašal nogometno tekmo, profesor Drago Ulaga pa pred 85 leti, torej pet let pozneje, tudi že skakalno tekmo iz Planice.

V sedemdesetih letih športa na Radiu Slovenija, sprva na Prvem programu, pozneje pretežno na Drugem oziroma Valu 202, nam je malokateri res pomemben dogodek ušel. Reporterji pa so sploh v prvih letih poročali tudi o dogodkih, ki niso bili povezani s športom.

Stane Urek je tako prenašal tudi Armstrongov pristanek na luni. Tudi zaradi radijskih športnih legend iz preteklosti so nepozabni največji tekmovalni uspehi, njihovi nasledniki se trudimo delovati v isti smeri.

Prisluhnite oddaji V sredo ob 70-letnici športnega uredništva Radia Slovenija, ki sta jo pripravila Luka Petrič in Uroš Volk.

Luka Petrič, Uroš Volk