Naš sodelavec Adrijan Bakič prej kot drugi izve, česa Britanci še ne vedo. Kaj bi jih in nas še utegnilo presenetiti in zakaj še kar čakamo na maj; na Thereso May?

Podaljšanje roka brexita je skorajda neizogibno, saj si Evropska unija ne želi brexita brez dogovora. Zanimivo bo predvsem, kako bo potekala kampanja za evropske volitve, če bodo te na Otoku kljub vsemu potekale.

Britanska vlada je predlagala nove internetne regulative. Veliko prahu je namreč dvignila smrt 14-letnice, ki je po prepričanju staršev po ogledu videov o depresiji storila samomor.

Kazni in zatemnitve strani se obetajo podjetjem, ki škodljivih vsebin ne bodo skrivali, kar je Theresa May pospremila z besedami, da je čas za samoregulacijo podjetij s spletnimi vsebinami že davno potekel.

“Knife crime” je nova aktualna besedna skovanka na otoku. Na obrobju Londona je veliko socialnih in ekonomskih težav, tam pa se je v zadnjem letu tudi zelo povečalo število napadov z noži. Porast je še posebej očiten med najstniki, največkrat pa se kot krivce omenja mamilarske vojne, slabo državno pomoč in provokacije na spletu.

 

Damjan Zorc