Ob izjemni krstni sezoni Luke Dončića v ligi NBA smo v oddaji V Sredo gostili novinarja Radiotelevizije Slovenija Francija Pavšerja in Tilna Jamnika. Oba sta bila pred kratkim v Dallasu, kjer sta videla, kako je slovenski košarkarski biser hipoma postal nosilec svojega kluba in zvezdnik lige NBA. Njegovi dresi se prodajajo kot vroče žemljice, vseskozi ga navijači ustavljajo, da bi se z njim fotografirali ali pa dobili njegov podpis, precej Slovencev pa je v zadnjih mesecih odšlo v Teksas, da bi ujeli utrinek njegove prve sezone v ligi NBA. V pogovorni oddaji, ki jo vodi Luka Petrič, boste slišali nemško legendo Dirka Nowitzkega, ki upa, da bo Dončić še vrsto let nosilec Dallasa, pa lastnika kluba Marka Cubana, kako se uči govoriti slovensko, Dončićevo mamo Mirjam Poterbin, ki pravi, da bi Luka raje odigral 100 tekem, kot da bi opravil eno nekošarkarsko obveznost ter nekdanjega kapetana slovenske reprezentance Boštjana Nachbarja, ki trdi, da je ameriška košarka Dončiću še bolj pisana na kožo kot evropska, ker je odličen na žogi, v ligi NBA pa je še več prostora.

Nad mladim zvezdnikom navdušena tudi naš reporter Franci Pavšer, ki ga je prejšnji teden obiskal v Dallasu, in novinar MMC Tilen Jamnik

Ob izjemni krstni sezoni Luke Dončića v ligi NBA sta Franci Pavšer in Tilen Jamnik pred kratkim obiskala Dallas, kjer sta videla, kako je slovenski košarkarski biser hipoma postal nosilec svojega kluba in zvezdnik lige NBA. Njegovi dresi se prodajajo kot vroče žemljice, navijači ga vseskozi ustavljajo, da bi se z njim fotografirali ali pa dobili njegov podpis, precej Slovencev pa je v zadnjih mesecih odšlo v Teksas, da bi ujeli utrinek njegove prve sezone v ligi NBA.

Nemška legenda Dirk Nowitzki upa, da bo Dončić še vrsto let nosilec Dallasa, lastnik kluba Mark Cuban se uči govoriti slovensko, Dončićeva mama Mirjam Poterbin pravi, da bi Luka raje odigral 100 tekem, kot da bi opravil eno nekošarkarsko obveznost, nekdanji kapetan slovenske reprezentance Boštjan Nachbar pa trdi, da je ameriška košarka Dončiću še bolj pisana na kožo kot evropska, ker je odličen na žogi, v ligi NBA pa je še več prostora.

Luka Petrič