Notice

YGT – The Disciple

Najbolj radijska in plesna skladba na albumu

ygt_2019_small
foto: Vladimir Mićković

Avdiovizualni trio sestavljajo Gregor Kocjančič, Fejzo Košir, ki sta tudi didžeja, ter Mina Žabnikar. Po treh letih so svoj debitantski album The Watercolors, ki so ga izdali pri založbi King Delux, nasledili z novim Sinking Ship, ki je izdan v koprodukciji dveh založb, prej omenjene King Delux in založbe Young Bloods.

“Pošiljal sem e-sporočila, na katera mi nihče ni odgovoril, kupoval USB-ključke, dajal gor demoposnetke in jih vstavljal v nabiralnike založb, ki so mi bile všeč, prav tako sem te delil na radijskih postajah. Je malo frustrijajoče, a na koncu nekdo tvoj izdelek izda.” – Gregor o iskanju založbe v New Yorku

Na drugem albumu so v primerjavi s prvim aranžmaji manj baročni, skušali so vključiti manj elementov: “Glavna ideja skladbe lahko izveni, če je vanjo nametanih preveč stvari. Malo smo se potegnili nazaj.”

Skladba The Disciple je najbolj radijska izmed vseh desetih na albumu Sinking Ship, razlaga Gregor: “Je med zadnjimi, ki je nastala, in tudi nove stvari, ki jih s Fejzom delava, gredo v to smer.”

Tretja članica Mina Fina je vidžejka, skrbi za vizualne učinke med nastopi: “Nekateri nastopi, ki jih načrtujemo v prihodnje, bodo čez dan, takrat vizualni elementi ne bodo prišli do izraza in bodo manjkali, razlaga Gregor.”

 

YGT zdaj novo ploščo prevajajo v živo izvedbo. To bomo lahko prvič slišali 26. aprila v Stari elektrani v Ljubljani, maja in junija pa se odpravljajo na evropsko turnejo.