Izštekani

Izštekani Prismojeni profesorji bluesa

Prvi od štirih udeležencev decembrskih Izštekanih 25, ki pred tem v oddaji še niso nastopili, so v studiu 13 predstavili povsem sveže glasbene preobleke, oblike in aranžmaje

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih
Prismojeni profesorji bluesa drgnejo strune in tlačijo naše bobniče že krepko desetletje. Prvenec z naslovom Family so objavili marca 2016 in ga pospremili z legendarnim štiriurnim koncertom v Kinu Šiška.
“Ob dobri energiji se lahko skladba podaljša tudi za trikrat, skrajša nikoli,” so zatrjevali že v zgodnjih dneh, še preden so s številom in dolžino koncertov postali nesporni slovenski rekorderji.
Septembra 2016, tik pred odhodom na večmesečno turnejo po ZDA, so napolnili ljubljanske Križanke. Posnetek je izšel leta 2017 na njihovi drugi plošči. Tretjo, Wacky Blues Professors, na kateri je slišati tudi opazne žanrske odklone, so objavili lansko pomlad.

S tem, kar so pripravili za Izštekanih 25, so nam Profesorji vzbudili silovite skomine. V svojih značilnih koncertnih oblačilih so zaigrali tri povsem nove skladbe. Glasbo so preoblekli v (pol)akustične aranžmaje. Predelali so Love Song skupine Dan D. Se lotili rapanja. Poslovenili so Hildo. Še več, razen delčka refrena Love Song, ki niti ni njihov, so vse skladbe zapeli v slovenščini.

“Pravzaprav si sokriv za to, da resno razmišljamo, da bo naša nova plošča v slovenščini,” so povedali voditelju Izštekanih 25 Juretu Longyki.

Z vso to artilerijo, s svojo neverjetno energijo in z novimi presenečenji so  Miha, Julijan, Zlatko in Miha pripravili celovečerni izštekani nastop. Predstavili so obilo nove muzike, med tolkali je bil v igri tudi cajon, kot gost pa se jim je pridružil kantavtor Martin Ramoveš. 
Avtor fotografij je Alan Orlič Belšak.
.
Prismojeni profesorji bluesa na Izštekanih 25 2018:
.