Odbita do bita

Tehnologije, ki odvračajo od tehnologije

Telefon, ki zmore zelo malo in hkrati razume tisto, kar mora početi zelo dobro. Zakaj je telefon, s katerim lahko samo telefoniraš, najboljši telefon?

IMG_6829
foto: Val 202

Odbita do bita se tokrat proti odvisnosti z zasloni na telefonih bori s telefonom! Maruša in Anže sta na sejmu MWC 2019 v Barceloni spoznala moderni telefon, ki nima oznake pametni. “Postali smo preobremenjeni s telefoni in aplikacijami. Tehnološke rešitve bi nam morale biti v pomoč, pa se je zgodilo nasprotno, tehnologije od jutra do večera krojijo naša življenja,” pravi antropolog Dan Podjed, ki ta hip v Avstraliji gostuje v laboratoriju za nastajajoče tehnologije.

“Naš prvi telefon je deloval le na omrežju 2G, ki je vse bliže izumrtju. Tako smo naredili telefon 4G, ki je privlačnejši za svetovni trg. Moderen človek se mora vsake toliko povezati na internet, ko to potrebuje, zato ta telefon zdaj omogoča še, da se po potrebi prelevi v internetno dostopno točko, ko nisi doma ali v pisarni,” drugo generacijo telefona iz švicarskega podjetja Punkt opisuje ustanovitelj Petter Neby.

Zapiski:

Naročite se na podkast Odbita do bita: