Z delavnicami in koncertom Big Banda RTV Slovenija, treh tenorjev in posebnega gosta ameriškega bobnarja Jeffa ''Taina'' Wattsa se je včeraj v Velenju začela letošnja, četrta Kreativna Jazz Klinika. Z močno mednarodno udeležbo mentorjev jo je znova pripravil umetniški vodja, glasbeni ustvarjalec, mednarodno uveljavljeni saksofonist Jure Pukl. Udeležencev je tokrat več kot 80 iz 12ih evropskih držav.
V ljubljanskem Centru in galeriji P74 in pripadajočem prostoru Kapsula so trenutno na ogled kar tri razstave. Ob vstopu si lahko v Kapsuli ogledate skupinsko razstavo grafičnih del, ki so nastala v okviru projekta v organizaciji Hiše kulture Pivka. Dve galerijski sobi pa zasedata razstavi Nine Kočar z naslovom Vstopnineni in razstavo Lare Reichmann 19 242 kamnov.

Do 23. februarja se bodo na različnih prizoriščih v Velenju zvrstili predavanja in vaje z izjemnimi džezovskimi glasbeniki in pedagogi, v popoldanskih in večernih urah pa tudi koncerti

Kreativna Jazz Klinika je v Velenju prvič potekala leta 2000 pod umetniškim vodstvom legendarnega džezovskega vibrafonista Boška Petrovića, letos pa jo je z močno mednarodno udeležbo mentorjev znova pripravil umetniški vodja, glasbeni ustvarjalec, mednarodno uveljavljeni saksofonist Jure Pukl.
Udeležencev je tokrat več kot 80 iz 12 evropskih držav. Izjemni džezovski glasbeniki in pedagogi bodo svoje znanje in izkušnje delili na delavnicah, predavanjih in individualnih urah. Z udeleženci pa bodo v popoldanskih in večernih urah nastopili tudi na koncertih in jam sessionih, ki se bodo do 23. februarja zvrstili na različnih prizoriščih v Velenju.
V okviru Kreativne Jazz Klinike Velenje bo danes ob 20.30 v Max klubu nastopil Jeff Tain Watts s prijatelji – z zasedbo, ki jo sestavljajo: saksofonistka Melissa Aldana, trobentač Peter Evans, saksofonist Jure Pukl, vibrafonist in pianist Joel Ross, pianist Danny Grisset, basist Joe Sanders.

V ljubljanskem Centru in galeriji P74 in pripadajočemu prostoru Kapsula so ta hip na ogled kar tri razstave. Ob vstopu si lahko v Kapsuli ogledate skupinsko razstavo grafičnih del, ki so nastala v okviru projekta v organizaciji Hiše kulture Pivka. Dve galerijski sobi pa zasedata razstavi Nine Kočar z naslovom Vstopnineni in razstavo Lare Reichmann 19 242 kamnov.

Jolanda Fele