RH 202

Josh Butler

Britanski producent house glasbe, didžej, dobitnik nagrad Beatporta in DJ Maga 2014, remikser ter avtor klubskih uspešnic Got A Feeling in Call You Back

IMG_0646-JPEG [MAIN IMAGE] LQ
foto: Josh Butler (Press Kit)

Prvo marčevsko druženje ob elektronskih ritmih prinaša glasbene novosti domačih in tujih avtorjev, kot so Krystal Klear, Pete Tong, Emanuel Satie, Mike Vale, Evident, DJ Sneak in Jesse Perez, v drugem delu oddaje pa smo prisluhnili enourni mešanici hišnih ritmov, ki jo je dostavil Josh Butler.

01. Krystal Klear – Euphoric Dreams (Extended Mix) – Running Back / FFRR / Big Beat
02. Evident – Never (Original Mix)
03. Arno Cost & Norman Doray – Together (Original Mix) – Positiva / Virgin EMI
04. Mike Vale – Music Is the Answer (Original Mix) – Glasgow Underground
05. Childish Gambino – This Is America (Todd Terry & Louie Vega & Kenny Dope Remix)
06. Pete Tong & Emanuel Satie – Time For Love (Original Mix) – Saved Records
07. DJ Sneak & Jesse Perez feat. KE – Back & Forth (Original Mix)

Josh Butler se je v samo nekaj letih trdno uveljavil kot eden najbolj cenjenih proizvajalcev house glasbe. Po nepričakovanem uspehu njegovega prvenca Got A Feeling leta 2013 je prejel številna priznanja, med katerimi omenjamo nagradi Beatporta in DJ Maga. Josh je reden opremljevalec vodilnih glasbenih založb, kot so Roush, Cajual, Defected, Toolroom, Hot Creations, Madtech, Avotre, VIVa in Noir, remiksi za Fatboya Slima, Carla Coxa in Jorisa Voorna ter ogrevalni nastopi na turneji z gremijem nagrajenega glasbenika Nila Rodgersa, pa samo še dodatno potrjujejo, da je mlad britanski ustvarjalec različnih odtenkov house glasbe zasluženo prisoten na odrih vodilnih festivalov, kot so Glastonbury, SW4, Defected Croatia, Parklife, Secret Garden Party in drugi.
Leta 2016 je zagnal svojo založbo ORIGINS RCRDS, v kateri uživa stalno podporo Marshalla Jeffersona, Todda Terryja in Roberta Owensa, po iztopajoči izdaji Call You Back v sodelovanju s kolegom Bontanom, ki je zasedla prvo mesto Beatportove lestvice v začetku leta 2017, pa so z ORIGINS RCRDS podpisali tudi Kerri Chandler, Groove Armana, Richy Ahmed in Huxley.
Lansko leto je bilo za Butlerja najbolj produktivno doslej, začelo se je z gostovanjem v legendarni radijski oddaji Essential Mix na BBC Radio 1, nadaljevalo s številnimi nastopi v ibiških klubih Amnesia, Privilige in DC-10 ter festivalih Nocturnal Wonderland, Paradise na Brooklyn Mirage, FNGRS CRSSD in Miami Music Week, konec 2018 pa je preživel na turneji po Severni in Južni Ameriki.