Izštekani

Izštekanih 25 na TV Slovenija

TV Slovenija je posnetek koncerta Izštekanih 25 predvajala v dveh delih

Minilo je četrt stoletja, odkar je idejni oče Izštekanih Jure Longyka v radijskem studiu gostil skupino Sokoli Petra Lovšina. Leta 1993 se je rodila oddaja Izštekani, v kateri se pogovor z glasbenimi gosti prepleta s preigravanjem skladb, ki so izvedene na akustičen ali kako drugače izštekan način. Na način, ki ga ni moč slišati nikjer drugje.

V zadnjih letih se oddaja decembra iz studia Vala 202 preseli v ljubljanski Kino Šiška . Tokratna formula je bila jubileju primerna: 5 x 5 = 25. Na dvakrat razprodanem koncertu je nastopilo 5 skupin, vsaka je odigrala 5 skladb. Posebnost tokratnega slavja je bila, da so se kar 4 skupine Izštekanim pridružile prvič. Fed Horses, Bordo, Prismojeni profesorji bluesa in Čedahuči so odigrali 4 svoje skladbe ter eno prirejeno skladbo veteranov Dan D. Kot dodatni skriti gostje so se na drugem večeru pridružili tudi Koala Voice ter Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta prav tako priredila skladbo častnih gostov večera Dan D.

Posnetek koncerta je Televizija Slovenija predvajala v dveh delih. V soboto 23. februarja 2019 ob 22.30 nastop Bordo, Fed Horses in Prismojenih profesorjev bluesa. V soboto 2. marca 2019 ob 22.45 pa še zadnjo skladbo Prismojenih profesorjev bluesa in nadaljevanje s Koala Voice, Čedahuči, Dan D ter Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom. Prvi del koncerta si lahko ogledate TUKAJ, drugega pa TUKAJ.

Fotogalerija fotografa Izštekanih Alana Orliča Belšaka TUKAJ

Izštekana matineja z Andrejem Karolijem TUKAJ