Interval

Interval – 19

Zvončki in trobentice ... koncerti ... Kombo C s premiero albuma Petelin iz Noznega

Kombo C _ foto_Rene Vremec
Kombo C
foto: Rene Vremec

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje in festival
Peti enodnevni festival slovenske jazzovske ustvarjalnosti Zvončki in trobentice, ki bo v torek, 5. marca, v Cankarjevem domu, gostil pet slovenskih zasedb, je predstavil Bogdan Benigar, vodja programa jazza in glasb sveta v Cankarjevem domu.

Mladi Interval & Premierni Interval: Kombo C s premiero albuma Petelin iz Noznega

Kombo C - Petelin iz Noznega

foto: Oblikovanje in ilustracija: Tamara Jenček

Kitaristi Anton Lorenzutti, Ajk Vremec, Tilen Kravos, basist Timi Vremec, bobnarja in tolkalca Tomi Novak in Robi Erzetič so člani mlade zasedbe Kombo C z umetniškim vodjem Zlatkom Kaučičem.
Šolo in zasedbo Kombo, ki že 17 let delujeta v okviru KUD-a Zvočni izviri pri Zvezi kulturnih društev Nova Gorica, vodi priznani glasbeni ustvarjalec, nagrajenec Prešernovega sklada, bobnar, tolkalec in skladatelj Zlatko Kaučič – po programu, ki ga je priredil posebej za svoje varovance, mlade glasbenike iz vse Slovenije. Glasba, ki nastaja, je ustvarjalna in teži k multidirekcionalnosti – zmožnosti obvladovanja vseh glasbenih jezikov. Glavni namen pa ni samo izobraževanje in pretok glasbenega znanja in izkušenj v okviru šole, ampak tudi delovanje članov navzven.
Po številnih glasbenih projektih, delavnicah, koncertih z domačimi in tujimi glasbeniki je Kaučičev Kombo šestim albumom avtorske glasbe – Zvočni izviri vol.1 (2003), Skriti kotički svetlobe (2005),  Biči (2008),  Zvočna polja za T.S. (2012),  Hramo (2015),  Rock mi Monk (2017) –  dodal nov avtorski projekt. Z albumom z naslovom Petelin iz Noznega, ki je v tem tednu izšel pri založbi Klopotec, svojo ustvarjalnost predstavlja Kombo C. Njegova člana, Timi Vremec in Tilen Kravos, sta bila gosta Mladega in Premiernega Intervala.