Interval

Interval – 17

Ambra ... koncerti ... Janez Dovč

Premierni Interval: skladba Johana, ki napoveduje prvenec ljubljanske skupine Ambra.
Skupina Ambra je svojo glasbeno pot začela kot trio, leta 2016 je izdala instrumentalni EP, poleg klubskih koncertov pa je med drugim nastopila na Trnfestu, na festivalu Lent in na Afterpartyju Radia Študent. Triu v zasedbi: Andrej Blatnik in Žiga Kroflič – kitara, Robi Rep – bobni sta se pridružila pevec Jani Premužič in basist Anže Vavpetič. Zasedba je skupni imenovalec našla v glasbenem izrazu, ki išče navdih v alternativnih glasbenih žanrih tršega konca spektra, ob tem pa ne zanemarja svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje,

Kreativni Interval: Janez Dovč, glasbenik in diplomirani fizik, ustvarja različne glasbene projekte, koncertira, vodi Ustvarjalno polje Celinka.si, festival Godi Bodi, multimedijski projekt Sounds of Slovenia – Sozvočja Slovenije.
Njegovo igranje lahko slišimo na več kot 40-ih nosilcih zvoka. Izdal je dva avtorska projekta – albuma Filharmonika in AkordeON. Leta 2014 je prejel nagrado vesna za najboljšo filmsko glasbo za celovečerni film Drevo.
Ob zavidljivemu številu studijskih in koncertnih sodelovanj s številnimi žanrsko raznovrstnimi domačimi in tujimi solisti in zasedbami ter ustvarjalci Janez Dovč piše glasbo za gledališke predstave in filme. Med temi so tudi Tesla, Pohujšanje v dolini Šenflorjanski in The Belly of the Whale.