Ime meseca

Ime januarja je Igor Cesarec

Ustanovitelj Društva v tujini izobraženih Slovencev ki združuje več kot 1.300 članov po vsem svetu in pomembno prispeva k sodelovanju slovenskih strokovnjakov v tujini s Slovenijo

igor-cesarec-1
mag. Igor Cesarec
foto: Društvo VTIS

Ime januarja je Igor Cesarec, ustanovitelj Društva v tujini izobraženih Slovencev ki združuje več kot 1.300 članov po vsem svetu in pomembno prispeva k sodelovanju slovenskih strokovnjakov v tujini s Slovenijo.

Kandidati so bili še:

Tatjana Oblak Milčinski z Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika, ki je v Cankarjevem letu skupaj s partnerji pripravila več kot 200 različnih dogodkov, posvečenih spominu na velikega književnika. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Samo Zver, predstojnik kliničnega oddelka za hematologijo UKC, kjer do  pred 30 leti opravili prvo zdravljenje s presaditvijo krvotvornih matičnih celic pri nas in začeli do takrat neozdravljive bolezni uspešno zdraviti. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Vasja Samec,  folklornik in folklorist, ki je za svoj ustvarjalni opus in pedagoško delo prejel zlato plaketo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za življenjsko delo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL4 na 1919)

Rezultati

Loading ... Loading ...

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.