7. februarja 1979 je legendarna skupina Queen nastopila v Hali Tivoli v Ljubljani. "Freddie je legel na klavir in pil šampanjec," se spominja Romana (na fotografiji s spominskim šalom), ki je bila na koncertu kot 15-letno dekle. Podobne spomine ima poslušalka Meta, koncerta Queenov pa se spominja tudi Tomaž Purkat, glasbeni urednik na Valu 202. Pomagal je glavnemu organizatorju in celo prišel v stik s člani benda, ki so se mu vsi podpisali na vstopnico.

Legendarna skupina Queen je 7. februarja 1979 nastopila v Ljubljani. Kako se koncerta spominjajo takrat prisotni v Hali Tivoli?

Romana Pogorelčnik je bila februarja 1979 stara 15 let: “Ko sem prišla v dvorano, sem samo gledala in se čudila, koliko reflektorjev je bilo! To so bili drugačni časi in takšnih koncertov ni bilo veliko. Spomnim se Freddieja, kako je legel na klavir, kako je pil šampanjec na klavirju, potem pa je vstal in vrgel kozarec šampanjca v publiko. To se nam je zdelo tako dobro! Me zanima, kdo je ujel kozarec.”

Kozarec je bil na srečo plastičen, sicer pa koncert Queenov ni bil razprodan. Tomaž Purkart, danes glasbeni urednik na Valu 202, je pri koncertu kot začetnik pomagal glavnemu organizatorju Toniju Sabolu. Vstopnice so takrat stale 140 dinarjev, kar je znašalo približno 15 mark. Zanimivo, da so vstopnice na vhodu trgali vozniki tovornjakov, ki so v Ljubljano pripeljali za tiste čase impresivno koncertno opremo, predvsem luči so bile “vesoljske.”

“S pomočjo zelenega redarskega traku sem nekako uspel priti v stiki z bendom. Vsi člani na čelu s Freddiejem so se mi podpisali na vstopnico. Kolegi me včasih zbadajo, zakaj ne objavim vstopnice na Facebooku. Tega ne bom storil nikoli, ker potem ne bi bila več samo moj spomin,” pripoveduje Tomaž.

“Bila sem v parterju zelo blizu odra in res, to je bil nepozaben koncert, ki bo za vedno moj najboljši. Naslednji dan sem šla v šolo, ker smo imeli proslavo za Prešernov dan in nismo bili prosti.”

Romana si je na Queenih v Ljubljani kupila spominski šal, ki ga še vedno skrbno hrani

Janez Martinčič, Tomaž Purkart