Aleksander Čeferin je v Rimu na 43. rednem kongresu UEFE dobil drugi mandat predsednika Evropske nogometne zveze.

Na 43. rednem kongresu Uefe je Čeferin bil drugič izbran za predsednika najbogatejše športne organizacije na svetu

Aleksander Čeferin je bil soglasno, brez klasičnega glasovanja, z aplavzom, v Rimu drugič uspešen na volitvah za mesto predsednika Uefe. Eden glavnih izzivov bo še naprej zmanjševanje razlik med najbolj bogatimi in manj bogatimi. Sam zase pravi, da je njegova naloga skrbeti za evropski nogomet. Ob partikularnih interesih Mednarodne nogometne zveze bo njegov odnos s Fifo in njenim predsednikom tudi v novem, 4-letnem mandatu zelo pomemben.

“Nogomet ni naprodaj. Dejal sem Infantinu, da midva nisva lastnika teh organizacij. Sva izvoljena predsednika. Mi 85 odstotkov denarja vračamo nazaj v nogomet. Finančni sklad, ki pride zaradi profita, ne bo dajal denarja v Krško. Mogoče se bo nekoč vprašal, zakaj sploh potrebujemo Fifo in Uefo. Velikokrat me vprašajo, kakšen je moj odnos z Infantinom. Rečem dober, toda nisem bil izvoljen zaradi odnosov. Izvoljen sem bil, da vodim in zaščitim evropski nogomet.”
– Aleksander Čeferin

Svoj čas bo še vedno delil med Švico in Slovenijo. Čez teden dela v Nyonu, ob koncih tedna pa se vrača domov.

“Moje punce se niso želele preseliti v Švico, zato hodim v četrtkih zvečer domov, in sem od petka do nedlje doma. Za zdaj nam to dobro funkcionira. Kvantiteta našega odnosa je manjša, kvaliteta pa večja. Zdaj ko sem doma, sem res doma, prej ko sem bil več doma, pa me hkrati nikoli ni bilo zares doma. Ravno te dni sem razmišljal o vplivu funkcije predsednika Uefe. Ta funkcija te nekoliko ponese, povsod te čakajo, vse je prilagojeno tebi. Doma pa imam neke vrste ‘reality check’ ob prihodu v Slovenijo. Punce me ne ubogajo, sprehajati moram psa. To je dobro.
– Aleksander Čeferin

Aljaž Golčer, Luka Petrič