Ilinka Todorovski razlaga, da mora kot varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev še vedno razbijati številne zakoreninjene mite o RTV Slovenija, ki ne držijo. Na primer mit, da je RTV le televizija. Ni res! RTV je tudi radio in Ilinka Todorovski je bila gostja Vročega mikrofona na Valu 202.

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev je pomembna vez med javnostjo in našo radiotelevizijo, število odzivov javnosti se hitro povečuje

Ilinka Todorovski razlaga, da mora kot varuhinja še vedno razbijati številne zakoreninjene mite o RTV Slovenija, ki ne držijo. Na primer mit, da je RTV le televizija.

“Največ pripomb dobivam glede vsebin. Novinarske vsebine na RTV Slovenija so pod nenehnim drobnogledom javnosti – tudi take vsebine, ki na prvi pogled niso sporne.”

Letos je varuhinja prejela 1875 odzivov poslušalcev in gledalcev, lani skoraj za četrtino manj. “Občasno se zgodi stampedo vprašanj in hitro lahko opazim, da gre za organizirano akcijo. Ne morem odobravati kopiranih pisem, pri katerih pošiljatelji spremenijo le podpis.

Vse kontaktne podatke varuhinje pravic poslušalcev in gledalcev najdete na tej povezavi.

 

 

Tatjana Pirc