Ime tedna je postala Ilka Štuhec, ki je prva alpska smučarka po 30 letih, ki je ubranila naslov v kraljevski disciplini, Sloveniji pa prismučala že 22. medaljo na svetovnih prvenstvih.

Smučarka Ilka Štuhec, ki je na SP v alpskem smučanju v švedskem Areju osvojila zlato medaljo v smuku

Ime tedna je postala Ilka Štuhec, ki je prva alpska smučarka po 30 letih, ki je ubranila naslov v kraljevski disciplini, Sloveniji pa prismučala že 22. medaljo na svetovnih prvenstvih. "Nisem še čisto ugotovila, kaj se je zgodilo, tako da imam občutek, da bo to še prišlo za mano."

Veliko smo govorili o tem, da je smučala z enakimi smučmi kot v St. Moritzu pred dvema letoma. Kako to?

"Zaradi spremenljivega vremena smo imeli pripravljene tri pare smuči, naključje pa je hotelo, da so bile na koncu izbrane stare rakete."

"Ne glede na to, kdo je stal za mano, mi zmaga pomeni ogromno. Sem pa vsekakor vesela, da se je Lyndsey uspelo na zadnji tekmi znova uvrstiti na zmagovalni oder."

Pogovor po zmagi

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Glasovali ste še za:

Bjanka Adžić Ursulov, kostumografka in prejemnica letošnje Prešernove nagrade za življenjsko delo. Je odlična poznavalka materialov in zgodovinskih slogov z izjemnim smislom za detajl in celoto, ki velja tudi za vrhunsko ambasadorko slovenskega gledališča v tujini.

Filip Robar Dorin, režiser in scenarist ter pisatelj in pedagog, ki izstopa z igrano dokumentarno formo. Pionir neodvisne filmske produkcije, ki pri svojem delu podpira neuveljavljene režiserje je letošnji prejemnik Prešernove nagrade za življenjsko delo.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel