Ime tedna je Aljaž Verhovnik, koordinator iniciative za 3. razvojno os in neomajni borec za hitro cesto na Koroško. Ob zadnji DARS-ovi predstavitvi zamikov začetka graditve 3. razvojne osi je odločno zahteval takojšen začetek del na hitri cesti med Slovenj Gradcem in Velenjem. Izbrali so ga tudi za osebnost leta na Koroškem. "Tretja razvojna os je projekt, ki ga res nujno potrebujemo. Če je bila pred leti ta tema na lokalni ravni, pa je v zadnjem času ena glavnih infrastrukturnih tem v naši državi. Zdi se, da bomo končno le prišli do prve lopate na tej naši cesti."

Aljaž Verhovnik: "Moramo biti aktivni državljani, samo od sebe se ne bo nič naredilo. Zato smo tudi ustanovili mladinsko iniciativo za 3. razvojno os, saj imamo mladi v tej državi prihodnost, ki pa jo moramo vzeti v svoje roke."

Koordinator iniciative za 3. razvojno os in neomajni borec za hitro cesto na Koroško Aljaž Verhovnik je postal ime meseca

Ime februarja je Aljaž Verhovnik, koordinator iniciative za tretjo razvojno os in neomajni borec za hitro cesto na Koroško. Ob zadnji Darsovi predstavitvi zamikov začetka graditve tretje razvojne osi je odločno zahteval takojšen začetek del na hitri cesti med Slovenj Gradcem in Velenjem. Izbrali so ga tudi za osebnost leta na Koroškem.

Tretja razvojna os je projekt, ki ga res nujno potrebujemo. Če je bila pred leti ta tema na lokalni ravni, pa je v zadnjem času ena glavnih infrastrukturnih tem v naši državi. Zdi se, da bomo končno le prišli do prve lopate na tej naši cesti.

KANDIDATI SO ŠE BILI:

Ilka Štuhec, zmagovalka smuka na SP v Areju in  prva alpska smučarka po 30 letih, ki je ubranila naslov v kraljevski disciplini.

Štefan Hadalin, ki je na svetovnem prvenstvu v švedskem Areju osvojil srebrno medaljo v kombinaciji, prvo moško po 18 letih za Slovenijo.

Katja Višnar in Anamarija Lampič, smučarski tekačici, ki sta na nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu v ekipnem šprintu presenetljivo osvojili srebrno medaljo. Po osmih letih je to za Slovenijo prva medalja na svetovnih prvenstvih v smučarskem teku.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202