Ime tedna

Decembra naj bi 'zasadili' prvo lopato v projektu tretje razvojne osi

Aljaž Verhovnik je koordinator iniciative za tretjo razvojno os in neomajni borec za hitro cesto na Koroško; izbrali so ga tudi za osebnost leta na Koroškem

12265815_10206682447994193_4472490077725640537_o
Aljaž Verhovnik
foto: Osebni FB profil

Ime tedna je Aljaž Verhovnik, koordinator iniciative za tretjo razvojno os in neomajni borec za hitro cesto na Koroško. Ob zadnji Darsovi predstavitvi zamikov začetka graditve tretje razvojne osi je odločno zahteval takojšen začetek del na hitri cesti med Slovenj Gradcem in Velenjem. Izbrali so ga tudi za osebnost leta na Koroškem.

"Tretja razvojna os je projekt, ki ga res nujno potrebujemo. Če je bila pred leti ta tema na lokalni ravni, pa je v zadnjem času ena glavnih infrastrukturnih tem v naši državi. Zdi se, da bomo končno le prišli do prve lopate na tej naši cesti."

Aljaž Verhovnik: "Moramo biti aktivni državljani, samo od sebe se ne bo nič naredilo. Zato smo tudi ustanovili mladinsko iniciativo za tretjo razvojno os, saj imamo mladi v tej državi prihodnost, ki pa si jo moramo vzeti v svoje roke."

Rezultati

Loading ... Loading ...
Kandidata sta bila še:

Luka Biščak, slovenski jamar, ki se je z ekipo kolegov po več kot letu raziskovanja in trdega dela prebil skozi strop najvišje dvorane v Škocjanskih jamah ter odkril dva nova velika rova. Odkritje bo omogočilo preučevanje reke Reke in njeno skrivnostno odtekanje v globine kraškega sveta.

Sinja Ožbolt, koreografinja in plesalka, ki je svojo plesno veščino nadgrajevala z igralskim darom, v zadnjih letih pa deluje kot priznana pedagoginja. Za izjemne dosežke na področju sodobnega plesa je letos dobila nagrado Ksenije Hribar za življenjsko delo na področju sodobnega plesa.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).