Ime tedna

Folklorni skupini se je pridružil naključno

Vasja Samec je za svoj ustvarjalni opus prejel zlato plaketo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za življenjsko delo

vasjasamec
foto: Foto: Mitja Vodušek

Ime tedna je postal Vasja Samec, folklornik, ki je za svoj ustvarjalni opus prejel zlato plaketo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za življenjsko delo. Kot pedagog in raziskovalec plesnega izročila že vrsto let neutrudno predaja svoje znanje in izkušnje mlajšim rodovom. “Večji problem pri folklornih skupinah je v mestih kot v manjših občinah. Ampak mi tega ne čutimo, Študent je znana institucija.”

To, da se je kot srednješolec pridružil folklorni skupini, je bilo naključje.

“Na cesti me je ustavila moja sošolka iz osnovne šole, ki je bila ustanoviteljica ene od folklornih skupin Prve gimnazije v Mariboru. Popravni izpit sošolca je bil razlog, da je mene prosila, če bi jaz vskočil k Veselim pastirjem in šel z njimi na prvo turnejo. Ta slučaj je bil usoden.”

Kandidata sta bila tudi:

Nataša Muševič, izumiteljica, ki je pri Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino patentirala izum volumetričnega 3D-tiska. Revolucionarna tehnologija s hitrostjo tiska in učinkovitejšo porabo materiala odpira novo poglavje v razvoju industrijskega 3D-tiska.

Tomaž Lanišek, direktor Knauf Insulation, podjetja s 500 zaposlenimi v Škofji Loki, kjer nameravajo plače proizvodnim delavcem v prihodnjega pol leta zvišati za 36 odstotkov. Tako želijo motivirati zaposlene, jim omogočiti dostojno življenje in jih zadržati v Sloveniji.

 

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).