Psihiater in psihodramski terapevt Vladimir Milošević tudi o tem, kako je svoj poklic povezal s svojo ljubeznijo – filmom

Zanj radi rečejo, da je eden največjih strokovnjakov za psihodramo v tem delu Evrope, a sam na to pravi, da psihiatrija in psihoterapija nista kot tek na 200 metrov, da bi vedeli, kdo je najhitrejši. Vladimir Milošević je psihodramo, kot terapevtsko metodo, prinesel iz Anglije najprej v Srbijo, potem pa še na Hrvaško in v Slovenijo, kjer tudi vodi psihodramska izobraževanja.

"Ko gre za psihiatrijo je problem, da mora nekdo, ki pride na pregled k psihiatru, dobiti diagnozo. Je res tako veliko duševnih motenj? Pomembno je ne takoj etiketirati te osebe, da je motena, saj lahko začne ta samo sebe doživljati kot moteno."

Iz rojstnega Beograda ga je pot pripeljala v precej manjšo Idrijo, kjer je našel čas za pisanje pred kratkim izdane knjige Psihodrama, Sprememba skozi akcijo, ki je prva knjiga v slovenskem jeziku o psihodrami. Čeprav se je slovenščino učil že pred prihodom v Slovenijo, pa se med sodelavci z idrijskim narečjem v Psihiatrični bolnišnici Idrija najprej ni najbolje znašel.

"Ko sem prišel v Idrijo in ko sem slišal kolege sem si mislil, pa kaj sem se jaz učil, to mi tu nič ne pomaga."

Glasbeni izbor Vladimirja Miloševića:

Veronika Gnezda