Mikaela Shiffrin je s 54-imi zmagami v svetovnem pokalu na dobri poti, da preseže vse rekorde. V tej sezoni je pred 55. Zlato Lisico in svetovnim prvenstvom na Švedskem že 11. stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Po preizkusu proge pred veleslalomom in slalomom na pohorski strmini je bila dobro razpoložena. O lovu na rekorde pa, pravi, ne razmišlja.

Mikaela Shiffrin, najboljša smučarka na svetu, je enega redkih prostih dni izkoristila za ogled Maribora in novo pričesko

Mikaela Shiffrin je s 54 zmagami v svetovnem pokalu na dobri poti, da preseže vse rekorde. V tej sezoni je pred 55. Zlato lisico in svetovnim prvenstvom na Švedskem že enajstkrat stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Po preizkusu proge pred veleslalomom in slalomom na pohorski strmini je bila dobro razpoložena. O lovu na rekorde pa, pravi, ne razmišlja.

Ne osredotočam se na rekorde, toda mislim, da jih lahko izboljšam. Mogoče ne vseh, toda nekdo jih nekoč bo. To pomeni, da šport napreduje, da so tekmovalci vse boljši. Rekordi so zato, da se jih preseže. Morda jih ne bom jaz, toda v tem hipu preprosto uživam v smučanju.
– Mikaela Shiffrin

Na svetovnem prvenstvu, pravi, ne bo nastopila na vseh tekmah. Kakšna pa so njena pričakovanja za Zlato lisico?

Pravzaprav nimam posebnih pričakovanj. Dobro treniram, zadovoljna sem s svojim smučanjem. Moj cilj je odsmučati sproščeno in hitro. Ničesar mi ni treba dokazati, to je zame odlična sezona. Želim le uživati. Pred svetovnim prvenstvom je lepo priti sem. To prizorišče mi je zelo všeč. Proga za zdaj deluje dobro, toda smučanje je šport na prostem. Na vreme nimamo vpliva, naredili bomo, kar se bo dalo.
– Mikaela Shiffrin

Aljaž Golčer