Marko Večko živi v San Franciscu. Je informatik pri eni večjih družb, ki deluje po modernih principih obravnave zaposlenih, tako da pravzaprav še vedno ni prepričan, kateri ljudje iz podjetja, s katerimi sodeluje, so njegovi nadrejeni in kateri sodelavci. Včasih se je ob besedni zvezi team building kar prijel za glavo, do danes pa se je tovrstnih – četudi obveznih – druženj s sodelavci navadil. “Peljali so nas na petdnevni oddih v Dominikansko Republiko … to se pa že da potrpeti,” pravi.

Marko Večko je informatik z (vse manj) zadržanim odnosom do modernih principov obravnave zaposlenih v San Franciscu

Marko Večko živi v San Franciscu. Je informatik pri eni večjih družb, ki deluje po modernih principih obravnave zaposlenih, tako da pravzaprav še vedno ni prepričan, kateri ljudje iz podjetja, s katerimi sodeluje, so njegovi nadrejeni in kateri sodelavci.

Včasih se je ob besedni zvezi team building kar prijel za glavo, do danes pa se je takšnih – čeprav obveznih – druženj s sodelavci navadil. “Peljali so nas na petdnevni oddih v Dominikansko republiko … To se pa že da potrpeti,” pravi.

Sicer pa priznava, da je okolje za delo in življenje precej neizprosno. “Ne predstavljam si izgube službe brez dobrega finančnega zaledja za preživetje. Mimogrede izpuhti, ker so najemnine grozno visoke. Če pa ni najemnina, je pa hipoteka. In tudi če imaš hišo, je nepremičninski davek ogromen. Tako da, ko si enkrat v tem kolesju, moraš ‘furat’, ker sicer se lahko samo izseliš.”

Mitja Peček