Kulturnice

Ephemeral Lake; Duh mesta

Glasba ... fotografije

Igor Matković  Ephemeral Lake
foto: Igor Matković

Trobentač Igor Matković je doštudiral je v Gradcu in svoje znanje in veščine izpopolnjeval z različnimi mentorji. Kot trobentač, pianist in producent je sodeloval in snemal z različnimi glasbeniki tako zabavne glasbe kot jazza. Sodeloval je na več kot 30-ih ploščah, koncertiral tako v Evropi kot Ameriki, v zadnjem letu pa tudi na Kitajskem in v Afriki. Je gost številnih jazzovskih festivalov in uglednih koncertnih dvoran.
Trem avtorskim izdajam danes dodaja četrto: avtorski projekt, ki ga je posnel s svojim mednarodnim kvintetom in ki je kar nekaj časa čakal na svoj pravi čas, album z naslovom ”Ephemeral Lake”. Koncertno ga bo Igor Matković s svojim kvintetom predstavil danes v Kinu Šiška v Ljubljani.

Tihomir Pinter, mojster analogne ročno izdelane črno bele fotografije, se je lani v Galeriji Jakopič predstavil z veliko retrospektivno razstavo. Tokrat svoja dela predstavlja v ljubljanski galeriji Kresija, kjer vas vabi na sprehod po stari Ljubljani, kamor že od nekdaj rad zahaja. Na fotografijah gledamo čas od leta 1970 pa vse do nekaj let nazaj. Pravzaprav gre za izvrsten dokument časa, ki pa na žalost osvetli tudi nekatere pomanjkljivosti današnje urbanistične politike. Razstava ”Duh mesta” bo v ljubljanski galeriji Kresija na ogled do 24. februarja.