Interval

Interval – 16

Metal 4 Lignit ... koncerti ... Bombyx Lori

Bombyx Lori _ Foto_ Karim Shalaby 1
foto: Karim Shalaby

Premierni Interval: premierno z nove kompilacije Metal 4 Lignit, ki bo izšla 15. februarja, avtorsko delo skupine Cordura.
Začetki projekta Lignit, ki je dober pregled in promocija glasbenega dogajanja v Šaleški dolini in zunaj njenih meja, segajo v leto 1998. Takrat je pod pokroviteljstvom Šaleškega študentskega kluba, na pobudo treh velenjskih glasbenih navdušencev in dejavnih mladih predstavnikov tedanjega študentskega dogajanja, izšla prva kompilacija Lignit. Leta 2001 je na dveh CD-jih  s tridesetimi sodelujočimi glasbenimi zasedbami izšel Lignit 2, obogaten z multimedijo ter posnetki mp3 glasbenih skupin, ki so bile dejavne v 70-ih in 80-ih letih. Leta 2014 je po vnovični združitvi in predstavitvi velenjske glasbene scene nastala ideja o Lignitu 3, ki je na dvojni kompilaciji predstavil avtorska dela 42 skupin in posameznikov, ustvarjalcev rocka, hip hopa, jazza in elektronike.
Po dobrih štirih letih je tokrat s sodelovanjem Šaleškega študentskega kluba, kluba eMCe plac, društva Jupiter in Društva za razvoj in promocijo subkulture Železni aktivizem nastala nova eksplicitna kompilacija z imenom Metal 4 Lignit, ki je namenjena vsem, ki imamo radi glasnejšo, hitrejšo, temačnejšo glasbo.
Kompilacija Metal 4 Lignit predstavlja 13 skupin: Britof, Carnifliate, Cordura, Cvinger, Decage, Dickless Tracy, Inmate, Kaoz, Kholn, Marax, Snøgg, Something Small in Tim Draksler Project.
15. februarja bo uradni dan izida kompilacije Metal 4 Lignit in predstavitev projekta v klubu eMCe Plac v Velenju. Na koncertu bo nastopilo sedem od trinajstih skupin.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Mladi Interval: novi artpop / triphop duo Bombyx Lori s premierno predstavitvijo skladb s prvenca Little Gifts from the Universe.
V zasedbi Bombyx Lori od leta 2018 delujeta skladatelja Alenja Pivko Kneževič in Simon Penšek, Velenjčana, ki že več kot desetletje živita in ustvarjata v Ljubljani. V avtorsko glasbo vpletata in prepletata različne žanre. Njuno prvo skupno izdano delo z imenom Bombyx Lori je bil single Alien z videospotom v režiji mlade režiserke Ester Ivakič, ki je oktobra lani napovedal prvenec Little Gifts from the Universe. Skladbe s prvenca je Bombyx Lori prvič koncertno predstavil na Cankarjevem torku v Klubu Cankarjevega doma 29. januarja letos.