Interval

Interval – 15

3D Prasci & Brown Train ... koncerti ... Igor Matkovič & Ephemeral Lake ... Hamlet Express & Opium Blue

Premierni Interval: skladba Brown Train z drugega albuma Brown, ki ga bo dolenjska zasedba 3D Prasci koncertno predstavila v četrtek v ljubljanskem Prulčku.
Dolenjska, natančneje šentjernejska zasedba 3D Prasci se je izoblikovala kot zvočna refleksija starejšega glasbenega projekta Od Franclna možgani. 3D Prasci so: nemarni Jure Duh – Dzhuko (vokal, kitara, synth), spolzko opolzki Dejan Slak – Sleyk (bas kitara, vokal, klaviature) in svinjsko seksi Marko Grubar – Mari (bobni). Leta 2016 so izdali prvi, dvojni album 3D Prasci, ki ga oblikujeta: CD 1 – Pink in CD 2 – Light Blue.
Pripravili in posneli so 13 novih pesmi, ki jih bodo izdali na drugem albumu z naslovom Brown.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Interval Jazza: trobentač in skladatelj Igor Matković z novim, četrtim avtorskim projektom Ephemeral Lake.
Po avtorskih projektih Motion in Two Dimensions (2009), Sonic Motion (2012), State of Ku (2016), sodelovanju pri različnih glasbenih projektih in zasedbah, gostovanjih v tujini, med drugim je v zadnjem letu dvakrat koncertiral v povsem drugem kulturnem okolju – na Kitajskem, kjer je poučeval na prvem Summer Jazz Kampu – zdaj Igor Matković predstavlja nov avtorski projekt z naslovom Ephemeral Lake.  Album, ki ga je posnel s kvintetom, bo izšel pri založbi Modigo v sredo, 6. februarja. Na dan izida pa bo koncertna predstavitev v Kinu Šiška.

Kreativni Interval: Andraž Polič, pesnik in vodja skupine Hamlet Ekspress z novim, petim albumom Opium Blue.
V skupini Hamlet Ekspress, ki je nastala pred 17-imi leti, delujejo pesnik, kitarist, pevec Andraž Polič – Polo, bobnar Blaž Celarec – Cubano, basist Gregor Cvetko – De Fleur, Miha Petric – La Luz. Hamlet Express v osnovi ustvarja fusion šanson in se ukvarja z uglasbeno poezijo. Novi , peti album Opium Blue je izdala konec januarja.