Interval

Interval – 13

Jimmy Barka Experience ... koncerti ... Triiiple

Premierni Interval: Young Turkekskluzivna premiera skladbe s tretjega avtorskega izdelka Three Piece Puzzle, ki ga bo bend Jimmy Barka Experience premierno koncertno predstavil 29. januarja v Klubu Cankarjevega doma

Jimmy Barka Experience je projekt treh veteranov slovenske glasbene scene; gre za nenavadno kombinacijo glasbenih ustvarjalcev, ki prihajajo iz različnih glasbenih okolij: mojstrski bobnar Marjan Stanič in mojstra na gramofonih DJ-a Bakto in Borka.
Že od začetkov leta 2010 se trudijo zveneti kot bend, ki se odmika od okvirov standardnega sodelovanja med didžejem in glasbenikom. Rezultat sta razmetanka slogov oziroma nepredvidljiv kolaž funka, afra, drugih godb, hiphopa in še marsičesa težje oprijemljivega.

Po številnih nastopih, tudi na različnih referenčnih festivalih, mikstejpu Old News, albumu Stolen Boats, zdaj finalizirajo EP Three Piece Puzzle.
Premierna koncertna predstavitev bo 29. januarja v Klubu Cankarjevega doma – na dvojnem koncertnem večeru Cankarjevi torki.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Mladi Interval: Triiiple – predstavnik velenjske hip hopovske scene, ki bo 21. januarja izdal tretji studijski album z naslovom Trojni.

Mladi velenjski raper Triiiple je svojo glasbeno pot začel pred skoraj 19 leti. Takrat, leta 2002, so še osnovnošolci – Triiiple, Major Back in Mali Scratch – delovali v skupini FIRE in postali atrakcija na slovenski hiphopovski sceni. Nastopali so po vsej Sloveniji, v sodelovanju z Ziebane (Bronxtarz), Plan-B, Mrigom in številnimi slovenskimi priznanimi rapovskimi artisti ter posneli prvi abum … potem pa šli vsak svojo pot.
Triiiple je že kot 15-letnik izdal svoj prvi solo album Vsaka pade in imel leta 2005, ”status najmlajšega slovenskega raperja”. Drugi album prerod010 je izdal leta 2010. V svoji karieri je sodeloval z različnimi slovenskimi raperji, posnel še veliko rapovskega gradiva v sodelovanju z lokalnimi izvajalci. Triiiple je tudi član 3320 hiphopovske subkulturne nevladne organizacije in skupine, ki jo sestavljajo DJ-ji, producenti, bitmakerji in skoraj neskončno število kombinacij kombinacij MC-jev, in leta 2013 so sceno presenetili z albumom All-Boom.

Po osmih letih od izdaje solo albuma prerod010 (2010) in 3320 allboom (2013) se Triiiple vrača s svežim solo albumom Trojni, izdelek vsebuje 14 novih komadov, za vsakega pa se najde nekaj; kot gosti sodelujejo na albumu tudi: Nemir Tadija, Zlatko, Mrigo, Drill, Major Beck, Klemen Klemen, U-Kan, Scratch, Ziebane, Kremi in Marko Ochko. Album je produciral mentaly ill.

Triiiple bo album Trojni izdal pri založbi Dallas. Uradni dan izida je 21. januar.
Prvi release party z gosti bo v soboto, 26. januarja, v Klubu eMCe Plac v Velenju.