Interval

Interval – 12

Inmate ... koncerti ... Same babe

Premierni Interval: novi singel Adharma s tretjega albuma Anarthas, ki ga bo velenjski metal bend Inmate uradno izdal 19. januarja.
Skupina Inmate, ki prisega na izredno dovršene odrske nastope, je v 13-ih letih nastopala na različnih prizoriščih, na številnih uglednih festivalih in samostojnih koncertih, doma in v tujini, in si delila oder z velikimi imeni glasbene scene. Vrhunec pa pa ji vsekakor pomeni nastop na dveh koncertih turneje ”Where death is most alive” metal legend Dark Tranquillity v Zagrebu in na Dunaju leta 2010.
Skupina Inmate znana predvsem po svoji odločni drži in nepopustljivem vztrajanju na odru in zunaj njega. Njeno ustvarjanje in dojemanje glasbe temelji na trdem delu in iskanju novih, še nepoznanih vplivov. Prvenec Free At Last, ki so ga izdali leta 2012, je doma in predvsem v tujini doživel pozitivne odzive recenzentov. Leta 2015 je sledil drugi album Tree Of Life, na prvem DVD-projektu z naslovom XII pa je leta 2017 izšel dokumentarec o zgodovini zasedbe Inmate.
Album Anarthas so posneli s producentom Urošem Boršicem, kitaristom skupine Lastdayhere. Na albumu kot gosta nastopata člana Noctiferie, Gianni Poposki kot vokalist pri skladbi Anarthas ter Igor Nardin kot solo kitarist pri skladbi Impossible is nothing. Album Anarthas bo izšel v soboto, 19. januarja. Na dan izida bo release party v klubu eMCe Plac v Velenju.

 

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje.


Kreativni Interval
: Same babe z novim albumom Vražji bend, ki je četrti studijski in hkrati prvi ”električni”.
Skupina Same babe, v kateri delujejo Miha Nemanič, Marko Voljč, Marko Jelovšek, Uroš Buh, Matjaž Ugovšek – Ugo, Viki Baba, se je po izjemno uspešnih nastopih v Izštekanih in koncertu v Cankarjevem domu, kjer je odigrala avtobiografski program ”Razgaljene Same babe” ter po gostovanjih v tujini, odpravila v zagrebški studio Kramasonik, kjer je posnela svoj četrti album z naslovom Vražji bend. Izšel je 9. januarja na spletu, CD-ju in LP-ju pri založbi Pivec. Premierna koncertna predstavitev s posebnimi gosti bo v soboto, 19. januarja, v Kinu Šiška v Ljubljani.  Skupini Same babe se bodo na odru pridružili gosti, povezani z nastankom albuma: pesnik Ervin Fritz, kantavtor in nekdanji frontman bendov Na lepem prijazni in 7 svetlobnih let Andrej Trobentar in pevka Maja Predatoria.