Interval

Interval – 11

ŠKM Banda z Brino ... koncerti ... Chilli Space 14

ŠKM Banda
foto: Urška Ivanovič

Premierni Interval: je tokrat kar ”Predpremierni Interval” z novim singlom Brina, ki napoveduje peti album ŠKM Bande z naslovom ”nouvi sad”.
ŠKM banda, Štefan Kovač Marko banda iz Beltincev, deluje in ustvarja od leta 2003. Člani skupine – kitarista Iztok Koren in Mitja Sušec, bobnar Jernej Sobočan in basist Jernej Koren – so v tem obdobju našli in izoblikovali svojevrsten glasbeni slog, svojo glasbeno resničnost, imenovano post-jazz. Svojo avtorsko glasbo so predstavili tako na festivalnih kot tudi na klubskih odrih po Sloveniji in v tujini. Izdali so štiri studijske albume z naslovi ”Patentat”, ”Šamar-Janka”, ”Rdeči” in ”Panontikon” ter koncertno ploščo ”Izštekani”..
Brina je zadnji napovedni single, ki bo uradno izšel 11. januarja in seveda naznanja novi avtorski projekt ”nouvi sad” ŠKM Bande. Beltinski kvartet ga je posnel s tonskim mojstrom Juretom Vlahovičem v Ljubljani in Gornji Radgoni.  Album, ki je spet skupni projekt dveh domačih neodvisnih založb, ljubljanske Kapa Records in prekmurske GBTMGod Bless This Mess Records – bo izšel 17. januarja, premierni koncertni predstavitvi pa bosta v ljubljanski Gala Hali – v četrtek, 24. januarja – in v MIKK-u v Murski Soboti – v soboto, 26. januarja.

Koncertni interval: redni tedenski izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Kreativni & Mladi Interval: Chilli Space 14
Uveljavljeno serijo kompilacij Chilli Space že več kot šestnajst let soustvarjajo slovenski producenti: Iztok Turk, Dojaja, Nitz, Mario Marolt aka Electrosaurus, Wichiwaka … ter številni drugi uveljavljeni in prihajajoči domači mojstri eksperimentalne elektronike, duba in drugih žanrov downtempa.
Chilli Space skozi leta z dogodki in kompilacijami skrbi za protiutež klubski elektroniki ter redno vabi k soustvarjanju bolj in manj uveljavljene producente tovrstne glasbe.
14. kompilacija Chilli Space, ki je pri založbi ŠKUC Ventilator izšla 7. novembra 2018, predstavlja 10 avtorskih izdelkov slovenskih producentov elektronske glasbe: Organon, Nitz, Wichiwaka, Space Orchestra, Electrosaurus feat. Peter Mihelič, Softskinson, GlitterBall, Herzog, Sajin Olen in Happy Feet.