Ime tedna je postala Tatjana Oblak Milčinski, koordinatorica kulturnega programa pri Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika, ki je v Cankarjevem letu v njegovem rojstnem kraju in zunaj njega skupaj s partnerji pripravila več kot 200 različnih, odmevnih dogodkov, posvečenih spominu na velikega književnika.

Ime tedna je Tatjana Oblak Milčinski, ki je v Cankarjevem letu skupaj s partnerji pripravila več kot 200 odmevnih dogodkov, posvečenih spominu na velikega književnika

Letošnje prvo ime tedna je postala Tatjana Oblak Milčinski, koordinatorica kulturnega programa pri Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika, ki je v Cankarjevem letu v njegovem rojstnem kraju in zunaj njega skupaj s partnerji pripravila več kot 200 različnih, odmevnih dogodkov, posvečenih spominu na velikega književnika.

"To dogajanje je počasi zorelo zadnje desetletje. Odkar sem začela delati na tem delovnem mestu, smo imeli v mislih, da bo leto 2018 Cankarjevo leto. Prisluhnili so mi tako moji domači, Zavod Ivana Cankarja, kot tudi druge institucije. In moram reči, da smo v resnici v prečudnem kraju za spremembo stopili zelo skupaj in ustvarili marsikaj veličastnega."

Kot pravi Tatjana Oblak Milčinski, cilj vseh dogodkov ni bil le počastiti spomin na našega največjega pisatelja, ampak ga tudi približati vsem, ki jim je bil apriori zoprn. Proslavljanju jubileja pa so se pridružili tudi druge države nekdanje Jugoslavije, iz zamejstva in slovenski izseljenci.

"Največja stvar se nam je zdela, ko nam je Italijan poslal pismo v angleščini, v njem pa je spraševal, ali je morda kaj v sorodu z Ivanom Cankarjem. In dejansko je prapravnuk njegove sestre Ivane."

Kandidata za Ime tedna sta bila še:

Karina Ditz iz Sindikata poklicnih voznikov Slovenije, katerega člani so tudi lansko božično jutro na počivališčih po Sloveniji presenetili in obdarovali večino voznikov tovornih vozil, ki so med prazniki zaradi prepovedi vožnje obtičali na počivališčih po Sloveniji.

Rajko Korent, vodja programa Nogomet za vse, ki je zasnoval “kartončke za starše”. Njihov namen je  umiriti objestne starše ob nogometnih zelenicah in jih ozavestiti o pomenu “fair-playa” in pozitivne spodbude v nogometu.

Glasujem za ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Boris Žgajnar