Ime tedna

Član društva VTIS bi morda lahko bil tudi Luka Dončić

Igor Cesarec je ustanovitelj Društva v tujini izobraženih Slovencev VTIS, ki združuje več kot 1.300 članov, in pomembno prispeva k sodelovanju slovenskih strokovnjakov, ki delujejo v tujini

igor-cesarec-1
mag. Igor Cesarec
foto: Društvo VTIS

Ime tedna je Igor Cesarec, ustanovitelj Društva v tujini izobraženih Slovencev VTIS, ki združuje več kot 1.300 članov po vsem svetu. Pomembno prispeva k sodelovanju slovenskih strokovnjakov, ki delujejo v tujini, z raziskovalnimi ustanovami in gospodarstvom v Sloveniji.

Naš član bi lahko bil tudi Luka Dončić, na tekmi v New Yorku ga bomo vprašali, če se nam bo pridružil v društvu.”

“Mi pomagamo tistim, ki si želijo v tujino in tudi tistim, ki se želijo vrniti nazaj v Slovenijo. Opažamo, da se ljudje radi vračajo, če le imajo možnost za to. Pomagamo tudi pri tem, da povežemo podjetja v Sloveniji in raziskovalce, ki se želijo vrniti.”

Rezultati

Loading ... Loading ...
Kandidata sta bila še:

Dora Domajnko, magistrica elektrotehnike in razvojna inženirka v RLS merilna tehnika, ki je za prepoznaven potencial in izjemen navdih mladim za inženirske študije in ustvarjalce prihodnosti, prejela naziv Inženirka leta 2018.

Ali Žerdin, novinar in urednik, ki je ob 60 letnici časopisa Delo, odprl razstavo Časopis, prvi odtis zgodovine. Postavitev predstavlja izbor starih časopisov in revij iz njegovega Muzeja tiska kot je poimenoval svojo časopisno zbirko, ki obsega okrog 500 izvodov.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).