Gruzijka Ketevan Neparidze pravi, da je usodno povezana s Slovenijo. Pri nas že drugič nadaljuje študij, če ji bo življenje to omogočilo, pa vsa pridobljena znanja želi izkoristiti v domovini.

Gruzijka Ketevan Neparidze je prava evropska nomadka, ki pa že drugič študira v Sloveniji

Ketevan Neparidze o sebi pravi, da je usodno povezana s Slovenijo, saj je prvič na sončno stran alp prišla pomotoma. V Slovenijo sploh ni poslala prošnje, ampak le v Estonijo in na Češko, potem pa je dobila povabilo univerze v Novi Gorici.

“Sploh se nisem zavedala, da nekje v Sloveniji ob italijanski meji obstaja univerza v Novi Gorici. Zato rada povem, da Slovenije nisem izbrala jaz, ampak je Slovenija izbrala mene. Pojma namreč nimam, kdo me je našel in izbral za povabilo ampak se s tem ne obremenjujem.”

V Gruziji po njenem mnenju ni težko implementirati načrta, ker so ljudje odprti, med sabo si pomagajo in niso zavistni. Država ima sicer ugodne razmere za razcvet, vendar jih zaenkrat veliko uspešneje izkoriščajo tujci.

“Največja težava je še zmeraj ekonomija. Nimamo velikih podjetij, kot jih imate v Sloveniji, na primer Gorenje, imamo samo mala podjetja in tuje podružnice.”

Matevž Polajnar